бабуся В. Кличко по батькові була єврейської національності.

25 вересня 2013, 07:58
Власник сторінки
0
263

Шалом – Клички, де ж ваша совість.

 Чого зазвичай кожні батьки хочуть від своїх дітей? Звичайно, що б вони були здоровими і щасливими, багатими і поважними в суспільстві. Що б вони подарували їм внуків, щоб не залишили в старості. Але найважливіше для батьків, що б діти пишалися ними, пам'ятали свою історію, передавали її з покоління в покоління.

Чомусь саме це спало на думку, коли я згадав про річницю «Бабиного Яру», яку Київ і весь цивілізований світ відзначає цими осінніми днями. Вшанування пам’яті – дуже важливе, незалежно від нації, але просто смішно, коли заради рейтингів чи амбіцій наші опозиційні політики починають відмежовуватись від свого коріння, від своїх предків, яким вони зобов’язані найдорожчим – життям. Невже цим людям, а я маю на увазі і Тимошенко, і Яценюка, і Кличка настільки все це байдуже, що заради агітації та участі у високо рейтинговому шоу під назвою політика, вони гідні зректися найсвятішого, власного коріння. Ще з часів Сталіна, відома всьому пострадянському просторі істина, що єдине від чого ні у якому разі не можна зрікатися це батьки. Але нажаль, у нашій політиці досі трапляються такі собі моральні жертви електоральних війн. Найяскравіший приклад - Віталій Кличко. Так, той самий, відомий спортсмен, гордість України, людина, яка для багатьох стала тим символом, про кого говорять - герой нашого часу, людина, яка примусила нас гордитися своєю країною. Але бажання влади, по ходу здатне кардинально поміняти людину, або просто розкрити його справжню суть.

Ще нещодавно, на сторінках «Вікипедії» можна було окрім нагород Віталія, дізнатись про те, що його бабуся по батькові - Тамара Юхимівна Етінзон була єврейської національності, але було це до того як Віталій пішов у політику і вирішив, що для його іміджу мати бабусю єврейку, це не рейтингово. Він, де тільки міг, вичистив весь інтернет-простір, від будь-якої інформації про своє походження. Ради рейтингу Віталій відхрестився від своєї історії і від общини, яка його підтримувала все життя. Цікаво як Єврейська община віднеслася до такого відчуження, але цікавіше як до цього ставиться родина.

Зараз, коли в медіа прослизає інформація про єврейське походження Віталія, УДАРівці називають це провокацією, і чітко пропагують Кличка, як чистокровного Українця. Напевне не дають спокою рейтинги Тягнибока, але зараз не про це.

В Інтернеті я таки знайшов деякі факти, які думаю слід нагадати Віталієві, адже не можна зрікатись власних родичів – героїв.

Отже, мама Володимира Родіоновича і бабуся всесвітньо відомих боксерів - уродженка Черкаській області Тамара Юхимівна Етінзон, незадовго до війни закінчила педучилище і була розподілена вчителькою початкових класів в сільську школу. Там вона зустріла Родіона Кличко з яким одружилася, оселившись у м.Сміла, разом з її батьками. У травні 1941 року Родіона Кличко відряджають до Дніпропетровська на курси для керівного складу, а дружина з сином їдуть на канікули до батьків у Смілу. Там їх і застала війна. Дуже скоро Смілу зайняли фашисти, а Родіон довгі місяці з ризиком для життя ховав під підлогою дружину-єврейку, рідні якою загинули від рук нацистів. Після війни, як тих, що були в окупації, Родіона і Тамару заслали до Казахстану, де і народився їх син Володимир, батько Віталія.  Це - історичний факт. Більш того, двоюрідний дідусь Віталія - Анатолій Юхимович Етінзон, був героєм війни, героїчно загинув 30.11.1943г. і похований в селі Бандурівка, Кіровоградській обл. Та і батько Віталія - єврей, Володимир Родіонович - Герой ліквідатор трагедії на ЧАЕС. Наслідком ліквідації стало захворювання на рак, з яким він боровся довгий час. А до цього успішний офіцер-льотчик.

 Але це все Віталій і його однопартійці не просто забули про все це, вони продовжують  активно знищувати всі згадки про «Ганебний факт» єврейського походження лідера. Віталієві соромно. Соромно за своїх предків, які кров'ю захищали свою батьківщину, пережили і поневіряння, і репресії. Як стверджують історики, прізвище Етінзон дуже часто фігурує в архівах нацистських таборів, але виявляється, що всі ці факти не потрібні Кличкам. Віталій, після того як став політиком, жодного разу не відвідав «Бабин Яр», жодним словом не згадав своїх загиблих предків.

Віталій Кличко пропагує себе, як чесного і відкритого політика, політика нового, проєвропейського покоління. Це смішно, бо я чудово розумію, що Віталій мусить відпрацьовувати вкладені в нього гроші, але зречення власних батьків, свого коріння, це дійсно низько, навіть для наших цинічних політичних реалій.

З матеріалів Інтернету

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.