Влада із звірячим обличчям. Як протидіяти

02 грудня 2013, 07:47
Власник сторінки
кандидат медичних наук, головний лікар Вінницького онкологічного диспансеру, Голова правління ГО "Асоціація онкологів Поділля"
0
156

Я один із мільйонів, кого звістка про звіряче побиття на Майдані обурила до глибини душі.

Вкотре, переглядаючи відео тих кривавих подій, я відчував безмежну огиду від дій «беркутівців», що били дітей. Там були дійсно діти! Вони лежали на асфальті, а їх били ногами, вони тікали – їх наздоганяли і добивали кийками, вони не захищались – їм розбивали голови, нападали по двоє-троє на одного…  Це неприпустимі речі і жодні пояснення силовиків не можуть мати ніяких виправдань. Щоразу після перегляду численних відео з того кривавого Майдану я думав про міністра МВС Захарченка. Як після всього цього він дозволяє собі просто принести вибачення?! Якщо в людини є хоч крапля чоловічої та людської гідності, хоч крапля совісті, хіба ж може вона так цинічно поводитись, ховаючись за вибаченнями?! У будь-якій цивілізованій країні посадовець, опинившись на місці Захарченка, відразу б подав у відставку. Безумовно, такого міністра треба негайно звільняти, а не шукати цапів-відбувайлів і перекладати вину на начальника київської міліції.

Суботній ранок зняв маску з діючої влади і показав її справжнє звіряче обличчя, її справжнє відношення до людей. Президент, що уособлює в собі цю владу, перейшов точку неповернення…

Тепер мене хвилює подальший розвиток подій. Найголовніше зараз – не допустити введення Януковичем надзвичайного стану у країні. А судячи з подій на Банковій, він дуже старається над створенням сценарію, при якому матиме формальне право це зробити. У разі оголошення надзвичайного стану, рішення Верховної Ради будуть нелегітимними, в країні вводиться пряме президентське правління і, звісно, вся влада буде зосереджена лише в його руках. В разі провокацій і силового протистояння  з боку мітингувальників у Януковича зявиться карт-бланш – йому буде чим виправдовуватись перед світовою спільнотою. Тож тому так важливо зараз не піддаватися на провокації і продемонструвати силу духа, врівноваженості і мудрості.

Другим важливим кроком, на мій погляд, має бути термінове скликання позачергової сесії Верховної Ради. Враховуючи останні новини, у таборі «регіоналів» має поменшати кількість штиків, тож є спроба набрати необхідну конституційну більшість у 301 голос серед опозиціонерів, позафракційних мажоритарників, комуністів. У цьому випадку з’явиться можливість винести на голосування проект закону від «УДАРУ», над яким працює і наш вінницький нардеп Геннадій Ткачук, про персональну відповідальність співробітників МВС за зачистку Майдану. Та найголовніше – з’явиться можливість оголосити імпічмент Президенту та відправити у відставку діючий Уряд.

Також у ситуації, що склалася нині, необхідно опрацювати плани дій в регіонах – люди не знають, що робити далі. Подібні координаційні ради до тієї, що створена опозиційними лідерами у Києві, повинні з’явитися також і на місцях. І знову ж таки наголошую, жодних силових протистоянь владі! Жодного приводу для Януковича розвязати собі руки і оголосити надзвичайний стан у країні.

І ще. Спікер Рибак закликає опозиційних лідерів та представників влади зібратися за круглим столом і обговорити ситуацію сьогодення. Жодних переговорів, на мою думку, жодних «заговорянь»! Тільки скликання парламентської сесій , тільки спроба імпічменту Президенту! Люди, що зараз мерзнуть на майданах по всій Україні, вимагають від політиків тільки цього. Опозиційні лідери повинні зробити все можливе, щоб виправдати надію народу.     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.