За виконання Держбюджету-2010 ставлю уряду "незадовільно"

15 березня 2011, 17:50
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1867

Міністр фінансів Федiр Ярошенко сьогодні прозвiтував у парламентi про те, що Держбюджет 2010 року за доходами виконано на 100,8%.

"Перевиконання" плану бюджетних доходів пояснюється просто - у грудні, коли результати економічної діяльності за рік не могли бути підраховані на жодному підприємстві, податків наперед зібрали набагато більше середньомісячних обсягів. Нічим іншим, окрім як  шаленим «витискуванням» податкових внесків з неіснуючого прибутку та ще й наперед, назвати це «досягнення» не можна.

 Уряд також звiтує про зменшення заборгованості із повернення ПДВ.  Однак українські експортери отримали замість «живих» грошей, тобто вилучених у них оборотних коштів, понад 16 млрд. гривень облігаціями, які можна реалізувати з втратою  більш як 30%. Стільки ж підприємцям доведеться  витратити  на хабарі для отримання законного відшкодування.

 Тому  цей «винахід» нинішнього уряду можна порівняти із сталінською практикою примусових купівель державних облігацій.  

 Окрім того, я переконаний, що зараз, коли в країні намітилися ознаки економічного зростання, не має сенсу продовжувати так зване співробітництво з Міжнародним валютним фондом. Як приклад можна  навести  ситуацію в Аргентині, яка  десятиліттями слухняно виконувала «поради» і «вказівки» МВФ, що й призвело до її банкрутства в 2001 році.

 Саме на вимогу МВФ уряд Азарова  в черговий раз  підвищив цiни на газ для населення на 30% та на 62% - ціни на  житлово-комунальнi послуги.  

Перераховані факти свiдчать про незадовiльну роботу уряду з виконання Державного бюджету 2010 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.