Активістів "Підприємницького Майдану" політики кинули напризволяще

10 січня 2011, 17:09
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2739

В парламенті зареєстровано проект моєї Постанови, в якій я пропоную вжити ряд заходів з метою припинення розправи з боку влади над учасниками «Підприємницького Майдану».

У проекті Постанови, зокрема, Президенту України пропонується розглянути питання про відповідність займаним посадам осіб, котрі  були причетні до підготовки  Податкового кодексу,  який і призвів  до збурення у суспільстві й організації підприємцями  акцій протесту; Генпрокуратурі пропонується провести перевірку законності дій працівників правоохоронних органів, які здійснюють затримання та арешти учасників «Майдану-2», а Верховній Раді - заслухати звіт генпрокурора та міністра МВС щодо обґрунтованості таких дій правоохоронців. 

З ініціативою невідкладно внести проект Постанови на розгляд парламенту я виступив на Погоджувальній раді, яка формує порядок денний сесії ВР. Але мою  ініціативу її учасники  проігнорували. При чому – як представники провладної більшості, так і представники опозиційних фракцій.

На Погоджувальній раді багато говорилося про переслідування колишніх урядовців, про біди Юрія Луценка та поневіряння  Юлії Тимошенко. Але усі забули  про  десяток   активістів «Підприємницького Майдану», проти яких  порушено   кримінальні справи  і  двоє з них сьогодні знаходяться  у слідчому ізоляторі. Ці люди виявилися  нікому не потрібні. Хоча – на відміну від колишніх високопосадовців – вони не мають змогу наймати високооплачуваних адвокатів та організовувати PR-акції з приводу свого затримання.  

Саме тому я й наполягав на якнайшвидшому розгляді та прийнятті парламентом моєї Постанови. Але у відповідь  лише спостеріг рідкісне  єднання парламентської більшості й опозиції у своїй байдужості та  небажанні допомогти тим, хто сьогодні й справді потребує допомоги.

Я   пам’ятаю тих  політиків,  які,  стоячи на листопадовій  сцені Майдану,  полум’яно демонстрували своє побратимство з підприємцями, які знайшли в собі силу і мужність організовано протистояти податковому  Молоху. Де всі ці політики сьогодні? Де їхня обіцяна підтримка й допомога? Де їхня солідарність, дух товариськості та  спільність інтересів з підприємцями, про що вони так голосно  розповідали тоді зі сцени? Катма… Більше того – ті з політиків, хто під спалахи фотооб’єктивів ходив на «Підприємницький Майдан» як на роботу, сьогодні на Погоджувальній раді «зарубали» мою Постанову, в якій вимагається припинити свавілля по відношенню до активістів Майдану.

Усі вони просто використали «Майдан-2» у своїх власних  політичних цілях. Саме тому я – коли мав змогу звернутися до мітингувальників особисто (а таку змогу, «дякуючи» все тим же політикам,  я мав нечасто),  закликав їх не вірити жодній політичній силі і  не сподіватися на підтримку політиків. Як у воду дивився…

Та, не зважаючи на байдужість більшості політикуму до проблем простих людей,  я буду домагатися того, аби Постанова на захист підприємців була розглянута Верховною Радою.

 Олег Ляшко, народний депутат України.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.