Гіркий присмак кримського вина

12 квітня 2017, 17:51
Власник сторінки
менеджер
2
371
Гіркий присмак кримського вина

Фінансові правоохоронні органи Верони, перевіривши європейські директиви, змусили росіян прибрати зі стенду кримську винну продукцію.

З гірким присмаком виявився дебют росіян на відомій міжнародній виставці вина у Вероні. Адже за місяць до відкриття популярного винного ярмарку італійські організатори попередили російських учасників не демонструвати винну продукцію з Криму.


          Вже перед відкриттям з’ясувалося, що у списку російської продукції з’явилися інші марки вина, про які не було заявлено раніше. Як повідомив Радіо Свобода посол України в Італії Євген Перелигін, і дипломати, і організатори винного форуму сподівалися, що російська сторона взяла до уваги попередні зауваження. Виявилося, навпаки.

Італійська поліція вилучила вина кримського виробництва з російської експозиції на міжнародній виставці Vinitaly 2017 у місті Вероні. Напередодні про наявність пляшок з окупованого півострова на російському стенді повідомив відвідувач виставки з України Олексій Любецький, партнер проекту UA2EU, який займається просуванням українського експорт. Завдяки спільним зусиллям з українськими дипломатами в Італії організатори відразу вирішили прибрати кримську продукцію з виставки, назвавши інцидент «непорозумінням».

Підсумовуючи те, що сталося, посол України в Італії Євген Перелигін в розмові з Радіо Свобода наголошує: «По-перше, відновлена справедливість рішенням організаторів прибрати кримські вина з російського стенду. По-друге, італійська сторона продемонструвала повагу до своїх міжнародних зобов’язань»

Зокрема, на міжнародній виставці у Вероні представлені й українські компанії, зокрема винні виробники Чорноморського регіону. Щорічна експозиція вина та горілчаних виробів Vinitaly проходить у Вероні з 1967 року. Це престижний форум для виробників, імпортерів, експертів ринку вина та журналістів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,Италия,вино,форум,свобода,Верона,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.