Дрес-код на вигоні: що робити, якщо роботодавець давить на вас

02 квітня 2017, 10:35
Власник сторінки
журналист
0
98
Дрес-код на вигоні: що робити, якщо роботодавець давить на вас
https://www.google.com.ua/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjE_M7hoIXTAhVBoywKHTvbC_wQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fdress

Часто наявність жорсткого дрес-коду є початком війни Роботодавець&Працівник. Розглянемо як діяти, якщо такая ситуація не влаштовує працівника, а також дізнаємося про дрес-код різних країн світу.

Нещодавно британське правительство погодилося розглянути петицію про заборону носіння підборів на роботі. Почалося все з того, що рік тому один з керівників компанії PwC звільнив секретарку, бо та відмовилася купляти та носити черевики на підборах. 27-річна Нікола Торп вирішила відстояти права жінок, котрі скаржилися на біль у ногах, але боялися залишитися без роботи.

Дійсно, за законодавством Британії роботодавець має право звільнити працівника, якщо той не виконує умов зовнішнього вигляду. У петиції жінка просить заборонити роботодавцям вимагати від жінок взуття на підборах. За інформацією ТСН, Нікола Торп пояснює це так:

«Роботодавці вільні вводити різні дрес-коди для чоловіків і жінок, які виглядають цілком справедливими до тих пір, поки не утискають інтереси однієї зі статей. Зараз моя позиція полягає в тому, що, якщо жінку змушують носити високі підбори, її статус стає менш виграшним, ніж у чоловіка. Адже його взуття не загрожує ні його поставі, ні здатності рухатися.»

Сьогодні петиція набрала більше 150 000 тисяч голосів, тому Парламент Британії погодився роздивитися її. Через це ми вирішили дізнатися, який дрес-код існує у інших країнах і чи не дискримінує він їх жителів.

Дрес-код – це певний регламент в одязі, який показує приналежність людини до тієї чи іншої організації. Зовнішній вигляд співробітника відіграє велику роль у комунікації з клієнтом. Проте часто саме «корпоративний стиль» стає приводом відмовити кандидату на роботу та вже влаштованому працівнику.

Англія

В Англії, як відомо, стримані ділові костюми – найбільш поширений дрес-код працівників. Проте велику перевагу має кольорове збагачення: у більшості англійських компаній існують кольорові поєднання, певні символи, саме них повинні дотримуватися працівники. Цікаво, що костюми коричневого кольору в Англії не вітаються.

Америка

На відміну від англійців, американці полюбляють прикрашати себе аксесуарами. Для жінок обмеженням є те, що при будь-якій погоді вона повинна вдягати панчохи. Не слід забувати також про запізнення. Хоча це і не тема нашої статті, але пам’ятайте, що кожна хвилина американця – на вагу золота.

Франція

Франція – одна з найліберальніших країн з нашого списку. Прийнятним тут є і яскравий аксесуар у вигляді шалі чи підвіски. Поєднання таких частин: яскравих аксесуарів та ділових костюмів, - робить французів особливими. Не дарма існує поняття «французький вишуканий стиль». Урізноманітнюються свій «лук» французи завдяки взуттю. Не стільки аксесуари, скільки контрасне взуття змінює образ.

Латиноамериканські країни

У більшості цих країн жіночі підбори – обов’язковий атрибут бізнес-леді. Без них до жінки не ставляться серйозно і зазіхати на гарну кар’єру вона права не має. У Бразилії до того ж є обмеження до вдягання костюму-тройки. Такий «лук» має носили лише топ-менеджер. У Мексиці важливо вдягатися у кольори «слонова кість» на звані вечері та ділові зустрічі.  

Італія

Італійці прискіпливі до аксесуарів. Для ділових робітників прийнятні лише золоті аксесуари та якісні ремені та черевики. До того ж кожен працівник має мати при собі свою візитку, адже саме завдяки ним знайомляться робітники. Це стосується невеликих буклетів чи проспектів про діяльність вашого проекту.

Ось такий дрес-код притаманний кільком країнам нашого світу. Існує багато спорів щодо його користі, але не забувайте, що дрес-код не повинен принижувати честь та гідність людини. Якщо ви також маєте обґрунтовані претензії до своїх робітників – не соромтесь висловлювати їх. Адже все це можна зробити навіть на рівні держави, як зробила це Нікола Торп у Британії.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Британия,закон,дресс-код
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.