Політичні іграшки з серцем: напружена ситуація у Сирії цього тижня

12 листопада 2016, 20:27
Власник сторінки
журналист
0
157
Політичні іграшки з серцем: напружена ситуація у Сирії цього тижня
https://www.youtube.com/watch?v=VgWtq-fTf4g

Огляд новин військового конфлікту у Сирії за тиждень

Політичні іграшки з серцем: напружена ситуація у Сирії цього тижня

Дослідники  порівнюють збройний конфлікт у Сирії з конфліктом на Донбасі. Навіть Президент України, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, висловив свої спостереження щодо схожих дій Російської Федерації для «допомоги воюючим», - передає портал . До того ж, нещодавно з’явилася інформація, що Росія допомагає робити обмін бойовиками між цими воюючими країнами. Як передає , у Ростові-на-Дону формується військова частина, де з бойовиків ДНР та ЛНР будуть обирати людей для участі в конфлікті у Сирії. За невідомими джерелами цього ж порталу, Росія пропонує забезпечити їх виплатами у розмірі 200-250 тисяч рублів. Об’єднує обидва конфлікти також їх гострота.

Початок минулого тижня видався для Сирії знаменним: ще два населених пункти провінції Лакатія підписали угоду про примирення. Загалом, тепер тих, хто погодився на мир, становить 895 населених пункти – передає . Чекають на підписання угоди ще провінція Домаск, Хомс, Хама, Алеппо та Ель-Кунейтра, - там ситуація поки дуже неспокійна.

У провінції Домаск внаслідок артилерійського удару загинуло семеро дітей, ще 15-теро – поранені. До того ж, населений пункт Урум постраждав від ВКС Російської Федерації, - повідомляє . Алеппо цього разу також не залишилася у спокої. За інформацією ресурсу «Новостной фронт», біля шести тисяч бойовиків-джихадистів намагалися пробити коридор до сходу провінції. Сьогодні Алеппо знову зазнало втрат від російських бомбардувань. Загинуло 9 людей, троє з них – діти.  

Здавалося б далека від Сирії новина – вибори у США – також вплинула на збройний конфлікт. Новообраний Президент Дональд Трамп, окрім обіцянки розірвати міжнародну ядерну угоду з Іраном, запевнив, що його політика щодо війни в Сирії буде жорсткою, на відміну від попереднього Президента, - повідомляє . Більш того він заохочений співпрацювати з Росією, головним союзником Асади. За інформацією «, Трамп вже дав наказ своїм генералам зробити кардинально новий план розв’язання конфлікту.

Наскільки зміниться ситуація у Сирії від нової політики США ми дізнаємося за 30 днів, коли Дональд Трамп обере нову тактику бою. За цифрами порталу , поки що ця війна обійшлася Сирії у 250 мільярдів доларів та біля трьохсот тисяч загиблих людей. Чи варте життя людей бути іграшкою політичних протиборств – питання відкрите. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Сирия,внешняя политика,Дональд Трамп,гражданская война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.