Німецький міністр юстиції занепокоєний популяризацією націоналізму в Інтернеті

05 жовтня 2016, 21:32
Власник сторінки
0
118
Німецький міністр юстиції занепокоєний популяризацією націоналізму в Інтернеті
Фото - www.dw.com

Німецький уряд демонструє все більший страх перед конкуренцією з боку правих сил.


Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас заявив, що партія правого спрямування “Альтернатива для Німеччини” (AfD) має чималі успіхи, здійснюючи пропаганду в мережі Інтернет.

Про це він зазначив у інтерв'ю німецькому виданню “Handelsblatt”.

При цьому Маас у звичній для лівих політиків манері обізвав націоналістичну пропаганду поширенням “мови ненависті” і “ксенофобії”.

Здавалось би, нинішня міграційна криза повинна змусити отямитися навіть політиків лівого і ліберального спрямування (Маас є представником Соціал-демократичної партії Німеччини). Грабежі, напади на жінок, інші безчинства, котрі здійснюються мігрантами, повинні змусити зняти рожеві окуляри навіть ідейних прихильників побудови мультикультурного суспільства. Але Маас вважає інакше. У своєму інтерв'ю він наполіг на необхідності введення більш жорсткої цензури в Інтернеті.

Хайко Маас не вперше намагається зробити простір Інтернету недоступним для пропаганди націоналістичних ідей. Влітку 2015 року він уже намагався запровадити більш жорсткі заходи цензури у соціальній мережі Facebook.

Побоювання німецьких лівих та лібералів виникають не на порожньому місці. Адже праві сили здобувають популярність не лише у віртуальному просторі, але й у практичному політичному житті. Рейтинг “Альтернативи для Німеччини”, на якій зосередився Маас, продовжує зростати. Як свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного на замовлення телеканалу ARD, за останні два місяці рейтинг AfD зріс на 4%. Згідно з даними опитування, проведеного у серпні, “Альтернативу для Німеччини” підтримують 16% респондентів.

Не спадає і вулична активність, спричинена міграційною кризою. Наприклад, виступ Ангели Меркель з нагоди Дня німецької єдності, котрий відбувся 3 жовтня у Дрездені, був затьмарений акціями протесту німців, незадоволених промігрантською політикою канцлера. Вони скандували гасла гасла “Зрадниця народу” та “Меркель має піти”.

Протистояння між правими і ліво-ліберальними силами набирає обертів. І ні цензура, ні інші засоби не допоможуть сучасній федеральній владі цілком побороти націоналістів. Адже міграційна криза та низка інших проблем нікуди не зникнуть, а лише праві сили готові протистояти цим викликам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Ангела Меркель,Німеччина,націоналізм,мігранти,Соціал-демократична партія Німеччини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.