Росіяни потерпають від чергового підвищення тарифів

28 липня 2014, 16:37
Власник сторінки
0
38

В своем глазу бревна не видно

У південних регіонах Російської Федерації відбулося чергове підвищення вартості послуг житлово-комунального господарств. Зазначене підвищення в найбільшій мірі вразило мешканці Північно-Кавказького та Південного федеральних округів. Так, вартість комунальних послуг в даному регіоні з 1 липня збільшилася в середньому на 3% – 6%. В Інгушетії передбачається рост цін приблизно на 4,3% на газ та електроенергію та близько 6% на воду, в Північній Осетії ціни збільшаться в середньому на 5%. Від 3,9% до 6% збільшилась вартість послуг житлово-комунального господарства Кабардино-Балкарії. На такий самий рівень піднялися ціни на послуги й в Астраханській області.

Цікавим фактом є те, що Чечня, в якій у зв’язку з військовими діями ціна на газ багато років не індексувалася, зараз в найбільшій мірі потерпає від збільшення цін, тому що зараз там відбувається приведення цін до загальних стандартів. Таким чином, зараз підвищення ціни на газ в Чеченській Республіці складає 15%.

Крім вищезазначених підвищень комунальних послуг, з листопада 2014 року буде додана ще одна оплата – за капітальний ремонт багатоквартирного будинку. Планується, що дана ціна буде складатися с розрахунку 6,5 рублів за один квадратний метр загальної площини будівлі.

Слід зазначити, що перераховані підвищення тарифів відбуваються відповідно до російського законодавства, згідно якого вартість на послуги житлово-комунального господарства щорічно мають збільшуватися відповідно до рівня інфляції.

Однак, не зважаючи на постійні підвищення тарифів, мешканці південних регіонів не перестають скаржитися на низьку якість послуг житлово-комунального господарства!

Мовби і газ свій і вимоги МВФ не потрібно виконувати…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.