Вінницькі лікарі готові прийняти поранених з Майдану

20 лютого 2014, 07:59
Власник сторінки
0
168
Вінницькі лікарі готові прийняти поранених з Майдану

Всім кому потрібна допомога телефонуйте:0800-60-15-60, 0432-60-15-60 та 0432-65-15-60, 15-60. Вам не відмовлять!

Протистояння між владою і народом продовжується. Не відомо, коли і чим завершиться це криваве протистояння. Тому особливо цінними є мирні ініціативи, що конкретно допомагають людям, що постраждали під час конфлікту.

 

Ці мирні ініціативи особливо цінні, на фоні того, коли «мирні» і «гуманітарні» місії, що контролюються владою, виступають на її боці. Так відомий український лікар і громадський діяч Ольга Богомолець повідомила на сторінці у ФБ про те, що Український «Червоний Хрест» відмовляється від гуманітарної допомоги для поранених учасників акцій протесту.

 


Тому мирні і гуманітарні ініціативи вкрай важливі.

Одну з таких мирних ініціатив започаткували у Вінниці. У місті над Бугом висловили готовність прийняти на лікування постраждалих і поранених під час конфлікту в Києві. Вінницькі лікарні готові прийняти цих людей.

Цю мирну ініціативу запропонували у Вінницькій обласній організації партії «УДАР». Її голова  Ігор Ткачук звернувся до Вінницького міського голови Володимира Гройсмана з пропозицією: вінницькі лікарні повинні надати медичну допомогу пораненим у Києві.

Він наголосив, що київські лікарні переповнені, і лікарі не в змозі справлятися з усіма постраждалими під час сутичок.

«Також у постраждалих, їхніх друзів, рідних, людей, що стояли з ними плечем до плеча на барикадах, є побоювання, що у столичних медичних установах лікарі, через відомчі інструкції, змушені повідомляти у спецслужби про людей з пораненнями. Тому є реальна небезпека, що ці люди після надання першої необхідної допомоги опиняться у СІЗО», - вважає лідер вінницького «УДАРу».

Міська влада і депутатський корпус дослухалися до пропозиції і 19 лютого, на позачерговій сесії прийняли звернення до народу, опозиції і влади. Один з пунктів звернення стосувався і готовності прийняти на лікування поранених і покалічених людей.

«Вінниця недалеко від Києва, тому ми хочемо сказати – ми готові у лікувальних закладах міста надати допомогу кожному, хто постраждав. Наша служба оперативного реагування «Цілодобова варта» готова надати консультації і допомогти  усім, хто звернеться (телефони: 0800-60-15-60, 0432-60-15-60 та 0432-65-15-60, 15-60 )», - йдеться у зверненні.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.