МАЙБУТНЄ ЗА РЕАЛЬНИМ ГРОМАДЯНСЬКИМ СУСПІЛЬСТВОМ!

30 січня 2014, 08:38
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
141

Тільки здорове, повноцінне громадянське суспільство спроможне не допустити диктатури в майбутньому, з будь-якого боку чи за будь-яких інших обставин.

Все до чого докотилася країна, з такою владою, є наслідком незрілості громадянського суспільства. 

Влада довела людей до жебрацького стану, що вони вимушені продавати свій голос за гроші, а приймаючи участь в виборчих комісях, різного рівня, фактично ставати причетними до злочину, коли фальсифікувались результати виборів. 

Безкарність розбещило владу, яка не соромлячись діє зараз в такий спосіб, нехтуючи волею громадяни, фактично узурпувавши владу в країні.


І ми вже зараз маємо думати про те, якою має буде країна далі. Треба вже зараз думати про майбутнє, як жити далі, аби «януковщина» ніколи не повторилася в майбутньому.  

Народ, як носій влади, має знати, що тільки від нього залежить якою бути владі і, в інтересах кого, вона буде працювати. 


Тільки здорове, повноцінне громадянське суспільство спроможне не допустити диктатури в майбутньому, з будь-якого боку чи за будь-яких інших обставин.


Для цього треба уже сьогодні формувати прозоре, мужнє, демократичне, вільне громадянське суспільство. Мають діяти місцеві громади від села до великого міста, в інтересах території проживання. Громади мають визначити своїй лідерів і бути здатними діяти в інтересах території, своєї громади, в інтересах людей.


Створюючи осередки громадської активності по всій країні, ми фактично утверджуємо народовладдя в Україні. Громадська Палата України закликає громадян, громадських активістів, громадські організації країни приймати участь в формуванні громад на місцях, діяти у відповідний спосіб, згідно Конституції України.


Ініціатива має починатися з села, селища, міста чи обласного центру.


Вже зараз в країні діють Громадські Палати в усіх областях України, як осередки по формуванню громадської думки на місцях, розбудові місцевих громад, по наданню існуючим громадам організаційно-методичної та правової допомоги.  


Ми запрошуємо долучатися до Палат в областях, консолідувати свої зусилья і разом діяти на своїй території. 


Яке буде наше майбутнє залежить тільки від нас. Тільки наша власна активність, власна активна позиція спроможна створити основи для повноцінного громадянського суспільства. 


Ми маємо примусити усіх діяти в межах Конституції України, змусити поважати закони та впроваджувати їх демократичні принципи в життя. Тільки так ми сможемо подолати суспільну кризу.


Діємо разом!!! Заради майбутнього нашої країни!!!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.