На Волині у військоих почався новий навчальний рік

13 січня 2014, 19:58
Власник сторінки
0
205
На Волині у військоих почався новий навчальний рік

Стартував черговий період підготовки та бойового навчання військових підрозділів

Черговий період підготовки та бойового навчання військових підрозділів стартував у відповідності до розпоряджень вищого керівництва оборонного відомства держави та заздалегідь затверджених планів.
Відтак, упродовж 2014 року військовослужбовці продовжуватимуть нарощувати власну бойову майстерність та професійні навички.
Зокрема, у перший день навчального року відбулися урочисті шикування особового складу у військових частинах та установах Луцького, Ковельського та Володимир-Волинського гарнізонів.
Перший день навчання, за традицією, цілковито було присвячено заняттям із заходів безпеки, попередженню травмування особового складу у повсякденній діяльності та під час виконання заходів бойової підготовки.
Зокрема, у 51 окремій механізованій бригаді оперативного командування «Північ», де командиром є полковник Володимир Яцків, заняття із особовим складом були організовані на 15 навчальних ділянках: у розташуванні підрозділів, кімнатах зберігання зброї, парку бойових машин, майданчиках обслуговування техніки тощо.
Під керівництвом командира військової частини та відповідальних за проведення занять на навчальних місцях, офіцери, прапорщики та військовослужбовці за контрактом освіжили у пам’яті вимоги інструкцій, правил та настанов щодо поводження зі зброєю, вибуховими та токсичними речовинами, електричними приладами, правил експлуатації та технічного обслуговування озброєння бойових машин та військової автомобільної техніки, а також – під час виконання робіт.
Окрема увага приділялась дотриманню заходів особистої безпеки військовослужбовців.  Учасникам занять нагадали, що дбати про збереження власного життя та здоров’я необхідно у будь-якій ситуації в службовий та позаслужбовий час: під час несення служби у варті, на полігоні, під час заходів бойової підготовки, обслуговуванні техніки, або ж у вільний від служби час тощо . Для власників особистого автомобільного транспорту були також проведені заняття щодо попередження дорожньо-транспортних пригод та безаварійної експлуатації автомобілів.
Також, під час занять командир 51 омбр полковник Володимир Яцків підбив підсумки 2013 навчального року, відмітивши, що всі завдання, які стояли перед колективом військової частини і гарнізону успішно виконані. особовий склад приклав до цього масу зусиль, сумлінно працюючи для досягнення мети. Зокрема, він відзначив успіхи військовослужбовців Володимир-Волинського гарнізону у галузі бойової та професійної підготовки. Нагадаємо, що упродовж 2013 року солдати та офіцери окремої механізованої бригади з Волині стали переможцями всеукраїнських змагань серед танкових взводів Збройних Сил України. Прославили ім’я військової частини та підтвердили професійне кредо її особового складу три екіпажі з Володимира-Волинського на чолі із капітаном Сергієм Корсуном, які упродовж 10 діб виборювали право називатися кращими у запеклому протистоянні із сильними суперниками з трьох армійських корпусів та окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил ЗС України. Також, офіцери військової частини вибороли призові місця у загальноармійських змаганнях на звання кращого командира підрозділу.
Під час зібрання, командир бригади  поставив особовому складу завдання на рік. Офіцер висловив впевненість, що особовий склад військової частини і надалі підвищуватиме рівень особистої майстерності та професіоналізму, працюватиме над зміцненням згуртованості та взаємодопомоги.
Також до особового складу було доведено вимоги Законів України, статутів ЗС України, наказів та директив МОУ і начальника Генерального штабу ЗСУ, керівних документів та інших нормативно-правових актів з питань порядку проходження військової служби, а також вимоги нормативно-правових актів з питань карної та адміністративної відповідальності за скоєння злочинів і порушення військової та трудової дисципліни.
– Рік, що закінчився, був позитивним для нашого колективу. Ми наполегливо працювали і досягли добрих результатів. У 2014 році одним із пріоритетних напрямів буде впровадження нових підходів до підготовки підрозділів, не допускати спрощення та умовностей, широко застосовувати нові, ефективні форми та методи підготовки, забезпечення їхньої готовності до виконання завдань за призначенням, – повідомив полковник В. Яцків.

Підполковник Володимир Скоростецький
Регональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.