Хто знову "провалив" пенсійні законопроекти?

05 листопада 2013, 15:52
Власник сторінки
Народний депутати України, 21 виборчий округ, Волинське Полісся
0
119

Сьогодні у Верховній Раді відбулась чергова серія мильної опери під назвою «Відмінимо пенсійну реформу». Те, що відбулось, справді виглядало як дешевий серіал з поганою акторською грою.

Палкі оратори з трибуни закликали всіх депутатів підтримати законопроекти та апелювали до їхньої совісті, але чомусь забули своїх власних депутатів попередити про те, що треба голосувати «за».  А депутати від «Партії регіонів» взагалі вразили своєю цинічністю – мало того, що не голосували за пенсійні законопроекти, так ще й заявили з трибуни, зокрема  нардеп Ярослав Сухий, що жінки самі не хочуть йти на пенсію в 55 років.

У своєму попередньому блозі я попереджав, що для того, аби прийняти пенсійні  законопроекти,   розглядати їх потрібно у вівторок або четвер, а також треба, щоб опозиційні лідери, які обіцяли повернути жінкам 55 років пенсійного віку, забезпечили стовідсоткову явку своїх депутатів. Якщо це виконати – часу на розгляд законопроектів буде вдосталь, а голосів депутатів вистачить для прийняття законів. Перша умова сьогодні була виконана. Два пенсійні законопроекти були поставлені на початок порядку денного. Явка депутатів в сесійній залі також додавала оптимізму. Але…

Не буду коментувати сьогоднішнє голосування, бо коментарі тут зайві. Просто наведу сумну статистику, а люди хай самі роблять висновки.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян (№2934)» народного депутата від «Батьківщини» Людмили Денисової.

Результат голосування – «За» - 216 голосів. Закон не прийнято. Не вистачило 10 депутатських голосів.

Від «Удару» не голосувало 8 депутатів, від «Свободи» - 3 депутати. Загалом – 11 депутатів від опозиції не голосували за цей законопроект. Партія регіонів з 207 депутатів дала за цей законопроект лише 2 голоси.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення пенсійного забезпечення) (№2934-1)» народного депутата від «Партії регіонів» Володимира Зубика.

Результат голосування – «За» - 215 голосів. Закон не прийнято. Не вистачило 11 голосів депутатів.

Від «Удару» не голосувало 9 депутатів, від «Свободи» - 9 депутатів. Загалом  18 депутатів від опозиції не голосували за цей законопроект. За законопроект свого однопартійця «Партія регіонів» дала аж 5 голосів з 207...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.