Вінниця. Одне місто - дві площі

09 жовтня 2013, 13:20
Власник сторінки
0
372

Нещодавно у Вінниці урочисто відкрили відреставровану площу перед центральним універмагом у місті. І, як завжди водиться, у цієї справи серед вінничан з’явилися прихильники та опоненти.


Звичайно ж, про відкриття площі написали усі вінницькі ЗМІ, повідомили місцеві телеканали та сайти. Справа в тому, що площу довго, з 2007 року, реконструювали. Роботи виконувалися за рахунок коштів Володимира Продивуса, відомого вінничанина-бізнесмена, нині народного депутата України.



20 вересня, на площі перед Вінницьким Універмагом (площа Гагаріна) відбувся безкоштовний концерт. До Вінниці завітали Наталя Могилевська разом із гуртами REAL О, ДіО.фільми,  INDI та учасниками  Х-фактора, колективом “D-версия”.



Сам Володимир Продивус каже, що робота над реконструкцією площі була непростою.

y84r

- Непросто далась нам реконструкція майдану, але тепер він став ще однією візитівкою Вінниці. Навіть до того, як завершено весь обсяг робіт, вінничани, особливо молодь, охоче проводять тут час. А скільки молодят приходить фотографуватися біля композиції «I love Vinnytsia»! Значить, вінничани нашу роботу вже сприйняли. Тепер повертаємо площі її добрі традиції, - говорить сам народний депутат.

З кишені, чи з бюджету? "Відчуй різницю"



Неоднозначно сприйняли вінничани і проект  «I love Vinnytsia»!. Автора ідеї звинувачували навіть у плагіаті. Мовляв, вже є прооекти «Я люблю Амстердам» та «Я люблю Нью-Йорк». У соціальних мережах, коли обговорювали відкриття площі, дехто порівнював реконструкцію площі Гагаріна перед "Універмагом" з реконструкцією майдану Незалежності перед Вінницькою міською радою.

фото(3)

Мовляв, площу перед Вінницькою міською радою і зробили швидше, і фонтанів, лавочок та зелених рослин там більше. Але мало хто зважає на дві відмінності у реконструкції. По-перше, площу біля міськради реконструювали за бюджетні гроші, перед універмагом – за кошти приватного інвестора. А значить, місто не витратилося на неї, а навпаки, отримало її у користування безкоштовно.

5haj

8xyk


І друга особливість – Володимир Продивус, на відміну від його тезки, Вінницького міського голови Володимира Гройсмана, не прагнув влаштовувати із відкриття площі показового шоу, на кшталт того, що влаштовується у Вінниці двічі на рік, коли починає працювати фонтан Рошен. На однойменній набережній, біля кондитерської фабрики Рошен. Продивус навіть не прагнув перейменувати площу на, скажімо,«Регіну»…



Історія з відкриттям фонтану й облаштуванням набережної Рошен, до речі, має ще одну цікаву деталь. Інвестор, яким є Порошенко, має передати на соціально-економічні потреби тієї територіальної громади, у межах якої будується нове підприємство 10% коштів від його вартості. 25 млн від 250 інвестованих у будівництво нової "цукерки" як раз і становили цю десяту частину. Але замість того, аби обговорити: на що підуть ці кошти – дороги, лікарню або освіту, міська влада погодилася із тим, що "соціально значимим об’єктом" буде набережна з ім’ям того, хто і так мав віддати ці гроші громаді.

PR or not PR?



Натомість площу Гагаріна було реконструйовано без зайвого галасу і піару. І це оцінили ті вінничани, які знають, як важко будувати, вводити в експлуатацію такі об’єкти, як площа з підземним паркінгом та каскадом світломузичних фонтанів.



Двотижневі новорічні «марафони», концерти духової музики, програми для ветеранів, дитячі свята, - вінничани пам’ятають, скільки разів безкоштовно вони могли тут почути і побачити виступи зірок на площі біля Вінницького універмагу. Усі ці заходи і планує відродити Володимир Продивус. І додати ще й інші.



- Приємно, що молодь прийшла і підтримала перший концерт після такої довгої перерви. Плануємо тут, на майдані, проводити концерти для вінничан та гостей Вінниці. Обіцяю, ці концерти будуть різні, цікаві, яскраві, - запевнив вінничан Володимир Продивус.




Якщо використовувати дуже відверте прислів’я все, що роблять політики – піар, і що все, крім некролога, гарний піар, то принаймні, відкриття площі перед універмагом, як піар-захід не коштував вінничанам жодної копійки. На відміну від піару пов’язаного з Вінницьким майданом Незалежності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Володимир Гройсман,Вінниця,Володимир Продивус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.