Два десятки за хабарництво

07 жовтня 2013, 19:51
Власник сторінки
0
158
Два десятки за хабарництво

Екс-міністр оборони Греції засуджений до 20 років в'язниці за хабарі

Суд у Греції засудив до 20 років позбавлення волі колишнього міністра оборони країни Акіса Цохалзопулоса, визнаного винним в отриманні хабарів в особливо великому розмірі за період із 1997 року по 2001 рік, повідомляє Ethnos.Gr.

Як передає видання, суд також засудив до 12 років позбавлення волі його дружину Акіса  – Віку Стамати, хоча прокурор просив для неї лише 10 років позбавлення волі. Інші 14 фігурантів кримінальної справи також отримали великі терміни. Єдиним підсудним, вирок якого суд ухвалив пом'якшити, став двоюрідний брат Цохалзопулоса – Нікос Зігос: він отримав 6 років в'язниці, оскільки повністю й щиро визнав свою провину.
73-річний екс-міністр підозрювався в отриманні хабарів за купівлю російських ракет, а також в організації системи відмивання грошей за допомогою рахунків у банках Швейцарії і офшорних компаній.

Суд оцінив збиток Греції від дій Цохалзопулоса у ?55 млн. Під час процесу прокурор сказав, що екс-міністр "втратив рахунок хабарам, які брав", а платити за його дії довелося грецькому народові.
***

Акіс Цохалзопулос проти нашої Юлі – шпінгалет сопливий.
Лише ?55 млн., тху
Цікаво, скільки би Юля отримала у справедливому європейському суді за мільярди?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Греція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.