Як Мовчан дурив селян та зернотрейдерів

04 жовтня 2013, 07:35
Власник сторінки
0
271

За великим рахунком, прикриваючись вказівками "зверху" можна коїть будь-що.

За великим рахунком, прикриваючись вказівками "зверху" можна коїть будь-що. Наприклад, обкласти сільгоспвиробників даниною на експортне зерно. І залякувати тих, що всім, хто платити не буде – станеться гірше. Бо ж гроші йдуть у фонд президентських виборів. А вибори без грошей не зробити ніяк.

Чухають потилиці аграрії, але ж платять. Хто ж із заступником губернатора сперечатися буде. Грошей нібито вже набралося немало.

Але річ у тім, що ніякого фонду створено не було. І жодних вказівок "з центру" на подібні пустощі не поступало. Влада, при всьому тому, розуміє, що вибори-виборами, але ж і стабільну ситуацію в економіці слід підтримувати. Голосують не лише за гроші, але й за те, що є стабільність і зарплати з пенсіями вчасно платять.

Розоривши сільське господарство при кращому за останні роки врожаї – значить недорахуватися валютних надходжень, яких і так не дуже багато. Те, що державна скарбниця порожня знають уже всі. Підриваючи базис економіки такі здирники крадуть уже не лише у людей, а й "донецьких", які присіли при владі.

А владі це ой як не сподобається. Одна справа, коли потрохи "тягнуть", але й ситуацію контролюють, інша річ, коли крадуть вже у керівництва.

Проте світ не такий великий, щоб чутки про усі ці фокуси не дійшли до самого верху. Дійшли.

І ось викликали вже Мовчана із заступником Поліщуком – тим самим, який "оброк" на селян наклав "на килим". Що там буде далі – невідомо. У кращому випадку – заберуть усі гроші з "фонду". У гіршому.... Однак і думати не хочеться, на що здатні "донецькі" у гіршому випадку.

Одне можемо побажати – тримайтеся-но, хлопці! Доведіть усьому світові, що вінничани не тільки красти вміють, а ще й брехати-вигороджуватися. І не таких же ж дурили.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Іван Мовчан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.