"Філософський Барабан" №5: Карл Вільгельм Фрідріх фон Шлегель

03 жовтня 2013, 18:45
Власник сторінки
0
224
 Філософський Барабан  №5: Карл Вільгельм Фрідріх фон Шлегель

Він не бачив нічого дивного і аморального у чотирьох дружинах, при цьому був ревним католиком, але сприймав католицтво як різновид магії. Папа нагородив його орденом за спробу поєднати всі конфесії.

Його роман "Люцинда" назвали Біблією романтизму, а нацисти спалили цю книжку на площі Опернплац у 1933 році. Через 150 років теоретичні настанови та викладки "Люцинди" використав у своїй найскандальнішій книжці російський емігрант Володимир Набоков та "вульгарний аристократ" і сексот Віктор Петров-Домонтович.

Найбільш поширене у СРСР видання "Люцинди" вийшло у 1935 році. Автор передмови намагався виправдати химерні викрутаси авторського стилю тим, що будівники комунізму мають взяти із собою у дорогу все найкраще, створене попередніми поколіннями митців, відмовившись від усього найгіршого. 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: подкаст,ФІлософія,ФІлософія моралі,Громадське радіо,Шлеґель,Ростислав Семків,Люцинда,Філософський барабан,Олег Шинкаренко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.