Вже завтра Вінницька область може залишитися без губернатора.

03 жовтня 2013, 08:01
Власник сторінки
0
411

Вже завтра Вінницька область може залишитися без губернатора.За здирництво із сільгоспвиробників губернатора та його зама викликають до уряду.

Вінницька область не увійшла ані у трійку лідерів,  ані у трійку відстаючих із рейтингу соціально економічного розвитку країни. Утім,  навіть середнє – 17-те місце не  означає , що у регіоні все гаразд.


Наразі  вже завтра на губернатора області  І. Мовчана  та  його четвертого заступника (принаймні він такий у  офіційному рейтингу ОДА)  В. Поліщука  викликають на килим   і не куди-небудь, а у Кабінет Міністрів України.


Причиною термінового  відрядження , а це  однозначно можна розцінювати  як гнів уряду, є інформація про цьогорічні побори  із сільськогосподарських  виробників.


Як стало відомо редакції, літо 2013 було літом здирництва  причому нахабного та зухвалого.


Четвертий заступник Валентин  Поліщук  справно та наполегливо збирав данину із сільськогосподарських виробників,  причому за таксою: з кожної тонни відправленої за  кордон зерна не мало – 5 доларів за тонну.


І якщо врахувати що врожай збіжжя цього року один із кращих . Так за словами самого В. Поліщука : «з 508,5 тис. га  зібрано 2 мільйони 203,7 тис. тонн зерна ранньої групи.  У тому числі озимини - 627,8 тис. тонн.»


Зрозуміло, лише частина цього зерна потрапила закордон, але і це чималі кошти.


Збиралася данина  від імені самого губернатора Івана Мовчана та під  вбиваючий аргумент  - на вибори Президента 2015. І що означає: відмовити не можна, адже цим ти автоматично стаєш ворогом влади із усіма наступними наслідками… Тому гроші збиралися, аби уникнути зайвих проблем і залишитися  у бізнесі.


Чи справді четвертий зам. губернатора міг грати у свою гру таємно? Звісно ні. Адже  Мовчан хоч і не є сильним керівником  та не  міг втратити контроль навіть над своїми замами. До того ж, занадто ризиковано так самостійно   діяти без погодження, та підтримки, адже інформація однозначно дійде  до вух першої особи області. І схоже дійшла  навіть далі - до столиці.


Що це було – справді ініціатива  губернатора,  що  боїться програти вибори Президента та залишитися без крісла і розраховує тільки  на грошовий варіант виборів? Чи акція задля збагачення через відчуття неминучого краху та втрати посади. Тож піти із крісла губернатораможна буде не з порожніми кишенями.


Отже,  які аргументи  переконають Кабінет Міністрів  і чи  повернуться « герої» області  назад на свої посади незабаром дізнаємося.


Можливо  вже скоро  Вінницька область буде  мати іншого губернатора та заступників, але чи повернуть гроші господарям?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Іван Мовчан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.