І В МОСКОВСЬКІЙ ЦЕРКВІ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ЗАДНІМ ЧИСЛОМ

24 вересня 2013, 10:23
Власник сторінки
історик, юрист
0
170
І В МОСКОВСЬКІЙ ЦЕРКВІ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ЗАДНІМ ЧИСЛОМ

Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов тиждень чекає на інформацію щодо усунення з посади прес-секретаря єпархії УПЦ (МП) на Луганщині о.Олександра Авдюгіна, повідомляє Прав

Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов тиждень чекає на інформацію щодо усунення з посади прес-секретаря єпархії УПЦ (МП) на Луганщині о.Олександра Авдюгіна, повідомляє Православний Оглядач з посиланням на сторінку Дмитра Снєгирьова у Facebook. 

«Тиждень не можу отримати інформацію щодо усунення з посади прес-секретаря Луганської єпархії УПЦ(МП) п.Авдюгіна. Не тільки в міліції, але, як з’ясувалося і в московській церкві, звільняють заднім числом щоби уникнути зайвих запитань», – пише співголова ГІ «Права Справа». 


Дмитро Снєгирьов пояснює, про які запитання йде мова: 

«А запитань до п. Авдюгіна після моєї заяви в Генеральну прокуратуру щодо порушення проти нього кримінальної справи за фактом розпалювання міжконфесійної ворожнечі, більш ніж достатньо, – каже він. – Московські попи не стали чекати на офіційну реакцію правоохоронних органів і вирішили, що краще позбутися одіозного служителя культу, ніж коментувати його дурнуваті заяви, які йдуть в розріз із офіційною політикою на зближення двох церков. 

Це вже другий випадок, коли МП змушений реагувати на мої заяви щодо діяльності своїх священиків, що виходять за рамки суто церковного життя і суперечить нормам християнської моралі». 

Нагадаємо, що Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся із заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути настоятеля храму-каплиці святих богоотців Іоакима і Анни, редактора єпархіальної газети «Православ'я Луганщини» Олександра Авдюгіна до кримінальної відповідальності за розпалювання міжконфесійної ворожнечі. 

Снєгирьов вважає, що заява О.Авдюгіна «Люди, які нагороджені нашими церковними орденами, яких ми поважаємо, не повинні зустрічатися з главою церкви, якої не існує, з церковним клятвопорушником з усіма витікаючими звідси наслідками. Тим самим вони образять почуття віруючих» є провокаційною і ображає релігійні почуття вірних Київського Патріархату. 

В заяві Д.Снєгирьова йшлося, зокрема, про наступне: 

«В інтерв’ю сайту «Полеміка» О.Авдюгін закликав керівництво Луганської області відмовитися від запланових зустрічей з Патріархом Філаретом, бо на думку останнього це може образити почуття вірних УПЦ (МП). 

«Вони можуть зустрічатися хоч з католиками, хоч з буддистами, хоч з мусульманами, але не з людиною, яка знищує православ'я». 

За інформацією Православного Оглядача, на території Луганщини існує три єпархії УПЦ (МП). 

Священик Олександр Авдюгін є кліриком Ровенківської єпархії УПЦ (МП).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.