Скільки коштує «5» копійок?

15 вересня 2013, 09:02
Власник сторінки
ГО "Институт финансовых технологий" Независимый финансовый консультант
0
317

От наприклад, щоб виготовити монету вартістю «5» копійок держава витрачає орієнтовно 30 копійок.

Як ви думаєте скільки коштує зараз гривня, я маю на увазі її виготовлення.

От наприклад, щоб виготовити монету вартістю «5» копійок держава витрачає  орієнтовно 30 копійок. А тепер увага, питання,  скільки коштує шайба діаметром 24 міліметра (це діаметр 5 копійок)?  Так от, шайба в роздріб коштує – 25 коп.. Ви скажете до чого тут вартість одного та іншого, а от до того. На днях в маршрутці № 472, яка курсує з ст..м. Мінська до районe Виноградар, бачив як 5 копійок використовують замість шайби під шуруп. Таким чином я нарахував 30 п’ятаків, які були використані замість шайб в салоні. Ринкова вартість цих шайб в магазині становить – 7,5 грн., а вартість витрачених грошей усього – 1,5 грн. для споживача, а для держави така зневага до грошей коштувала 6 грн..

Якщо вартість виготовлення грошей не відповідає їх номіналу, то може варто подумати про скасування дріб’язкової монети?!

Шкода, що люди не цінують грошей, може із-за цього їх у них і нема.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.