Депутатам з УДАРу Ткачукам до повного щастя не вистачає 10 соток землі священика

03 вересня 2013, 12:42
Власник сторінки
0
853
Депутатам з УДАРу Ткачукам до повного щастя не вистачає 10 соток землі священика

Депутатам УДАРівцям Ткачукам для повного щастя не вистачає 10 соток землі, яка належить багатодітній родині вінницького священика Сергія Виговського

Претензії з боку депутатів до священика розпочалися з 10 соток землі, яка була виділена багатодітній родині Виговських рішенням Вінницької  міської ради від 23.05.2008 року №1948. Але на біду отця Сергія, ця земельна ділянка межує з маєтком братів Ткачуків і є кінцевою по вулиці Івана Богуна, що на П’ятничанах. Далі забудови немає, починається ліс та прибережна смуга річки Південний Буг.

Державний акт про право власності на цю земельну ділянку було видано отцю Сергію 29.09.2009 року.

Відтак, здавалося б ніяких претензій ніхто не може пред’являти щодо цієї землі. Але не у випадку із сусідами Ткачуками.      

Очевидно у братів є свої плани, в які не вписується сусідство о. Сергія з їхнім маєтком. Можна припустити, що захоплення земельної ділянки Виговських відкриє дорогу депутатам до більш масштабних проектів щодо облаштування прибережної зони річки Південний Буг у власних інтересах. Тим паче такий досвід у «народних обранців» є. Варто лишень подивитись через Інтернет за допомогою програми Google Планета Земля на об’єкт за адресою: м.Вінниця, вул. Івана Богуна, 318. На карті чітко видно, як земельна ділянка, що мала б належати сусідам Ткачуків справа (в бік міста), «обрізана» попід будинок та приєднана до маєтка депутатів. Тобто сусідів Мацовецьких позбавили подвір’я та на додачу під самими вікнами розмістили бензинову електростанцію.

На цій же об’ємній карті можна спостерігати, що закон для сімейства Ткачуків не писаний: всі законослухняні громадяни залишили вільною прибережну захисну смугу річки та забезпечили доступ до неї всім бажаючим; брати ж спорудили височезний кам’яний паркан, який з обох сторін заходить прямо в річку Південний Буг.

Братам байдуже, що відповідно до ч. 2 ст. 60 Земельного кодексу України та ст. 88 Водного кодексу України прибережні захисні смуги встановлюються для середніх річок шириною 50 метрів. Статтею 83 Земельного України передбачено, що землі водного фонду, до яких належать і прибережні захисні смуги, не можуть передаватися у приватну власність, тим паче забудовуватись.



Але, як бачите, в цій же прибережній захисній смузі Ткачуки розташували  альтанки, бокси для човнів і катамаранів, які заходять прямо в річку.



А поряд з ділянкою батюшки утворили смітник, куди вивозили зі свого двору весь непотріб протягом багатьох років.

Після того, як зусиллями та коштом отця Сергія і інших сусідів було ліквідоване сміттєзвалище депутатів,

а на його місці упорядковано відкриту зону відпочинку для вінничан,

Місце видпочинку для вінничан облаштоване С.Виговським на березі річки

верхом цинізму стало звернення депутата-УДАРівця Вінницької міськради, друга Ткачуків  -  Олега Легези до голови Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрія Дубового про самовільну забудову Виговськими прибережної захисної смуги.

Про це 12 серпня поточного року повідомив сайт депутатів УДАРівців Ткачуків «ILike NEWS» (Дела небогоугодные. Батюшка захватывает землю у Южного Буга). З публікації можна дізнатись, що о. Сергій «самовільно захопив земельну ділянку, вирубав велику кількість дерев і чагарників, незаконно очистив від зелених насаджень площу в розмірі приблизно 0,07 га, до відмітки  «Межа Вінниці», і веде підготовку до початку будівельних робіт».

Отак, з хворої голови на здорову... Хочеться запитати у шановного захисника інтересів міської громади, як він, вболіваючи за ліквідоване сміттєзвалище і чагарники, що на ньому росли, не поцікавився хто його створював.

Чому б пану Легезі не придивитись уважно на вже існуючі поруч, у тій самій прибережній захисній смузі та на території держлісфонду незаконні будівлі однопартійців Ткачуків і не надіслати ще декілька депутатських звернень до місцевої прокуратури та департаменту архітектури з приводу цих порушень.

Неодноразові намагання почути з перших вуст позицію Геннадія та Ігоря Ткачуків щодо цих подій, на жаль, не вдалось. Телефони депутатів не відповідають.

Відвідання їхнього помешкання теж було безрезультатним. Голос на протилежному кінці домофону повідомив: «Хазяїв немає вдома, я тут один, мене закрили, і приносять тільки їсти. Нічим не можу вам допомогти».

На численні скарги жителів вулиці на небезпечну собаку Ткачуків бійцівської породи, яка кидається та кусає дітей і дорослих, Ігор Ткачук в інтерв’ю газеті «33 канал» від 07.08.2013 року заявив: «Стосовно собак-бультер'єрів, то це хвора уява або свідома брехня, всі бажаючі зможуть познайомитися з моїми «бультер'єрами» у вигляді єдиного домашнього улюбленця — кота Рижика». Але «кіт Рижик» виявився в образі пса-пітбультер'єра, який віддано стереже недешеві авто братів-депутатів.



Про безпідставність звинувачень священика Сергія Виговського свідчать результати  численних перевірок контролюючих органів на запити народного депутата Геннадія Ткачука, депутата міської ради від «Удару» Олега Легези.

Наприклад, у відповіді від 26.07.2013 року за №10-02/3065/13 Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області на депутатський запит Г.Ткачука повідомлено, що проведеною перевіркою порушень в користуванні земельною ділянкою С. Виговським не встановлено.

Відповідь аналогічного змісту надійшла на адресу отця Сергія від Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від 02.09.2013 року.

Проблема 10 соток вінницького священика Виговського раптом набула загальнодержавного масштабу: однопартійці Геннадія Ткачука, чотири народних  депутати зі списку партії «Удар» Корнійчук Олександр Олександрович, Мочков Олександр Борисович, Побер Ігор Миколайович і Аверченко Сергій Миколайович звернулися 02.07.2013 року до Міністра екології України про припинення «беззаконня, яке відбувається у м. Вінниці по вул. Івана Богуна»  на приватній землі отця Сергія. Очевидно у народних обранців з Хмельниччини, Ялти, Тернополя та Чернігова немає більш вагомих державних проблем, ніж питання клаптика землі багатодітної родини священика. Даремно витрачаються державні ресурси, робочий час держслужбовців та кошти платників податків. І все заради чого? Щоб брати-депутати в черговий раз незаконно розширили свої володіння за рахунок сусідів.

Боротьба Ткачуків за жадану десятину землі продовжується…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Винница,УДАР,Ткачук,Выговский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.