Про заборону продажу спиртного

10 серпня 2013, 20:31
Власник сторінки
Публіцистично-громадський, аналітично нескорений, літературно відсікаючий друкач.
0
229

Цих двох Іуд темна сила надоумила ляпнути у своїх малявах

Здавалося б, ну ось, рубіжанські шулера із міськвиконкому, відігнавши  Козюберду   від  міського  руля, нарешті спромоглись розпочати  засипання  ям  на дорогах. Хтось із знайомих на днях у котре повторив досить популярну гіпотезу, мовляв, ну цей хоч ями по засипав, а той же ну в загалі нуль.  


Тож на цій хвилі  Хоменко, плюнувши на долоні, уже  вдруге підходить до  руля. Перший раз   по-піпікав та і все. Але на цей  раз  прилинув, ніби муха до свіжого катяха  -   з нахабним  ентузіазмом.


Ба навіть більше. Місцеве угрупування регіоналів на чолі з Хоменком, знайшовши цапа-відбувайла -  у обличчі мера,  цього разу  пішло іншим шляхом.


Вони, аби  перед черговими виборами люди не знали  хто насправді підняв питання про світлофори, на офіційному сайті міської ради видалили усю історію громадських звернень до по-горілого мера..


Очевидно, що регіоналам не потрібен мер,  який себе не позиціонує  з ними. Бо вини ж вкурюють,  що є совкова категорія рубіжан, які уже зараз не розуміють кому кланятися за світлофори:  партійно-синьому Хоменку чи безпартійно-красному Козюберді.


Проте  воно, регіональне угрупування, йде далі. На підставі двох  заяв  приймає рішення про заборону продажу спиртних напоїв у нічний час, яким  фактично,  узурпувавши місцеву владу, почало відкрито перешкоджати місцевій  підприємницькій діяльності.


Не витримуючи позору,  такими заявниками стали нач. міліції Рожков і нач. освіти Костянікова.


Тож виходить, що авторитет начальника міліції Рожкова і начальника освіти Костянікової  такий, що, для того, щоб рубіжанське  владне шобло прийняло рішення від імені рубіжанської громади, - вистачає їх двох маляв.


Вони, з якогось дива, бач, вирішили, що рубіжани мають вестися на їхню ахінею, мовляв, причина ганьби, яка нині відбувається у місцевій правоохоронній та освітній системі, ховається у тому, що в Рубіжному після 10-ї вечора  громадяни без додаткових  проблем  можуть  купити пляшку пива.


Цих двох Іуд  темна сила надоумила  ляпнути у своїх малявах, що   через  такі  заборони,  можна  задовольнити  потреби громадян,  які скаржаться на порушення норм нічного спокою.


Приміром,  мої  знайомі, які проживають у різних районах міста, називають лише декілька  дійсно проблемних  місць, на які люди скаржаться. Ці місця  –   нічні забігалівки у районі «Комсомольця» і нічний ганделик «Гурман».


Тобто порушення нічного спокою завжди відбувається там, де скупчується люд. А вночі він скупчується біля нічних генделиків.


Мені досить часто доводиться бувати на нічних рубіжанських вулицях,  одначе п’яний галас  біля належним чином освітлених торгівельних точок –  це  абсолютно  поодинока  винятковість. Яка, до слова, легко може бути подолана нашою золотою (у сенсі бюджетних витрат) міліцією. Але пан Рожков чомусь так не вважає.


Тому  біля торгівельних точок (ресторанного типу), на яких не розповсюджується  рішення  виконкому, п’яний галас – дуже постійна річ.



Більше того, цим рішенням регіональне угрупування навпаки погіршує нічний спокій міста. Бо скупчення люду біля генделиків збільшиться. Містом будуть шнеряти п’яні у пошуках спиртного.   


Скажімо, відомо, що на відвідувачів генделика “Гурман”, люди скаржаться найчастіше, але, як ми бачимо, те рішення, яке підписав Хоменко, цих людей не стосуються.  “Гурман” і далі галасує.


Тож виникає цілком логічне питання: де логіка у такому рішенні?


Звичайно, що це рішення оскаржать і відмінять.  Оскільки ті закони, на які Хоменко зі слався, не надає права ні йому, ні виконкому чинити такі дії.


Але тут справа у часі. Бо  насправді  ж  угрупування  усе розрахувало  на те, щоб у той час, коли триватиме судова фуфлятина,   хапнути  бабла.


Тому головне питання, яке має цікавити рубіжан, лежить  у тому: куди буде витрачене  бабло, яке витягають з їхніх кишень, позаяк заборонений товар уже подорожчав на 10%?  


Адже торгові підприємці – це всього лише посередники. І, безумовно, це рішення накриється мідним тазком, але ціна лишиться, сподіваюсь, не з Хом’ячком)))

Андрій Сокирка.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.