"Опозиційність" Рівненської міської ради

30 липня 2013, 18:33
Власник сторінки
0
254

28 сесія Рівненської міської ради виявилась "найспекотнішою" політичною подією Рівного.

       Не приступивши ще до розгляду питань пленарного засідання відбулися перші протиріччя між представниками "опозиційних сил". Розпочалося все з того, що 4 липня цього року перед відриттям 28 сесії Рівнеради представники ВО "Батькивщини", ВО "Свобода" та УДАРу разом виступали проти розгляду питань про передачу КП "Теплотранссервіс" у приватні руки та "розбазарення" землі громади. Однак з перших хвилин роботи Рівнеради представники "Батьківщини" залишили протестувальники, а самі депутати від одноіменної фракції проголосували "ЗА" передачу КП "Теплотранссервіс". 
       Це й загострило відносини рівненської "опозиції". Однак хто є опозицією у Рівному? За результатами місцевих виборів 2010 року фракція "Батьківщина" має 23 дупутати, "Свобода" - 6, "Фронт змін" - 4, "УДАР" - 2, оскільки ці партії вважають себе опозиційними, то сумарна кількість їхніх представників у міській раді становить 35 депутатів, це притому, що загальне число обранців міської ради становить 54 депутати. То хто у нас опозиція? Звичайно можна говорити, що кожна згаданих фракцій "очистилась" від неблагонадійних депутатів, але ж самі Ви їх у список й вносили, а якщо вони такі вже й погані, то чому вони сьогодні ще з депутатськими мандатами. 
       З вищесказаного виходить, що зазначені партії неможуть бути опозиційними, бо разом становлять більшість, а свою "опозиційність" використовують лише для підтримання свого рейтингу на місцевому рівні. Ще один варіант - кожна партія є опозиційною до всіх інших, а узгоджені дії можливі лише на центральному рівні, на місцях же кожен намагається "вхопити" чим можна більше влади, але люди вже не ті й бачать хто є хто.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.