Снєгирьов звернувся до ГП щодо притягнення до кримінальної відповідальності наст

23 липня 2013, 11:45
Власник сторінки
історик, юрист
0
194
Снєгирьов звернувся до ГП щодо притягнення до кримінальної відповідальності наст

Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути настоятеля храму-каплиці святих богоотців Іоакима і Анни , редактора

Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути настоятеля храму-каплиці святих богоотців Іоакима і Анни , редактора єпархіальної газети «Православ'я Луганщини» Олександра Авдюгіна.до кримінальної відповідальності за розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Д. Снєгирьов вважає, що заява О.Авдюгіна «,Люди, які нагороджені нашими церковними орденами, яких ми поважаємо, не повинні зустрічатися з главою церкви, якої не існує, з церковним клятвопорушником з усіма витікаючими звідси наслідками. Тим самим вони образять почуття віруючих.» є провокаційною і ображає релігійні почуття вірних Київського Патріархату. 

В заяві Д.Снєгирьова йдеться про наступне: 

« В інтерв"ю сайту « Полеміка» О.Авдюгін закликав керівництво Луганської області відмовитися від запланових зустрічей з Патріархом Філаретом , бо на думку останнього це може образити почутання вірних УПЦ (МП). 

На зауваження журналіста про те, що церква відділена від держави і подібні заяви та заклики є фактом прямого втручання у роботу державних установ, редактор єпархіальної газети «Православ'я Луганщини» Олександра Авдюгін відповів наступне: 

« Вони можуть зустрічатися хоч з католиками, хоч з буддистами, хоч з мусульманами, але не з людиною, яка знищує православ'я» 

Подібні заяви настоятеля храму-каплиці святих богоотців Іоакима і Анни , редактора єпархіальної газети «Православ'я Луганщини» Олександра Авдюгіна є такими, що несуть в собі заклики до міжрелігійної ворожнечі та ескалації напруженності у суспільстві на релігійному грунті. 

Я. Снєгирьов Дмитро, вірний УПЦ (КП) звертаюся до Вас, п. Генеральний прокурор, із заявою, в якій вимагаю порушити кримінальну справу за фактом розпалювання міжрелігійної ворожнечі щодо Авдюгіна О.» 

Кометуючи свою заяву на ім"я Генерального прокурора України 
Д.Снєгирьов підкреслив наступне: « Українська Православна Церква – Київський Патріархат – православна Церква в Україні із резиденцією Патріарха в Києві. УПЦ-КП створено в червні 1992 року. За чисельністю вірян станом на січень 2013 року є однією з найбільших церков в Україні. Заяви настоятеля храму-каплиці святих богоотців Іоакима і Анни Авдюгіна О.є такими , що ображають релігійні почуття 16 мільйонів вірних УПЦ(КП) та є прямим закликом до конфронтації на міжрелігійному грунті. Генеральна прокуратура має дати чітку оцінку подібним заявам представників УПЦ(МП), які мають на меті дестабілізувати політичну та релігійну ситуацію в Україні».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.