Урочистий день для студентів!

30 червня 2013, 12:35
Власник сторінки
0
186

Рівненський інстут слов'янознавства Київського славістичного університету проти Національного університету водного господарства та природокористування : хто кого?

Наприкінці червня місяця, Рівне перетворюється на місто студентів-випускників. Деякі вузи обирають місце для проведення урочистих подій в стінах рідного університету, інші - винаймають спеціальні зали, театри тощо. В нашому місті практично всі вузи обирають Рівненський академічний український музично-драматичний театр. Наприклад, Рівненський інстут слов'янознавства Київського славістичного університету, РКЕБ, МЕГУ та інші.
Я вчора побувала на двох випусних (вручення дипломів): інституту слов'нознавства та Національного університету водного господарства та природокористування. Якщо їх порівняти, то це небо і земля.
По-перше, Водник вручає дипломи в головному корпусі свого вузу, а інститут слов'янознавства-в театрі. Я нічього не маю проти того де проводяться урочистості. Це право вибору кожного вузу. Якби не друга причина того, чому я вище зазначила що це небо і земля. І так, по-друге, перше, що кидається в очі це наполовину порожній зал в НУВГП, так як в інституті слов'янознавтва не було де сісти. Звісно причина всьому цьому в тому, що в Воднику не вручають дипломи всім факультетам разом, а кожному окремо. Факультетів в воднику трохи більше ніж в інституті, то чому ж не поділити порівну факультети і зробити два урочистих днів. Не було б пустих місць і на 100% відчувалась би атмосфера свята.
Така атмосфера, яка була вчора на випускному в інституті слов'янознавства. Спочатку виголосив промову ректор університету, потім урочисто по черзі виходили групи студентів по факультетам для вручення дипломів. Вручали їм декани факультетв та їх заступники чи методисти кафедр. Було дуже гарно: на передніх рядах сиділи випускники, за ними - батьки, родичі викладачі, друзі. Там справді відчувалась урочистість. На випускному не повинно бути порожніх місць в залі. Це недопустимо.
По-третє, Водник жаліє кошти на розважальні виступи між врученням дипломів: вокальні, танцювальні номери. Коли ж в інституті між кожним факультетом виступали вокальні, танцювальні колективи, солісти, Чому інститут може не пожаліти гроші на вокально-інструментальні номери, а Водник може? Це було жалюгідне видовище в НУВГП на випускному. Було три нещасних номери. Добре, ви не хочете запрошувати колективи, а хочете показати творчість вузу. То зробіть один загальний випускний, або два, тоді 100% буде біьше чим три номери, буде заповнений повністю зал, і нарешті буде відчуватись атмосфера свята, такого важливого для студентів.
В Воднику є ще одна особливість: вони не пропонують своїм студентам виступити, вони їх змушують. Неважливо де ти, чи в тебе весілля, чи заручини, чи ти в іншому місті, ти повинен прийти і виступити. Якщо ж не прийдеш, то ти по-свинськи ставишся до вузу. Керівництво вузу хоча б подякували студентам, які виступають на випускном, на Студентській весні, на фестивалях університету. Не кажу вже про надбавку до стипендії для учасників вище перерахованих заходів. Просте людське - ДЯКУЮ.
На останок хочу побажати процвітання Національному університету водного господарства та природокористування і попросити удосконалити таку важливу подію для студента, яку він чекає п'ять чи шість років!!!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.