Нарушение правил торговли на рынках г.Николаева

21 червня 2013, 12:52
Власник сторінки
0
215
Нарушение правил торговли на рынках г.Николаева

"ВЛАСТелины" рынков вне закона

Несколько лет в г.Николаеве расположена торговая площадка ЧП «Рычатова», «Тайм-сет», «Вишнёвый», «Молодёжное движение» и «Депо».

Фактически хозяевами являются люди, представляющие власть в городе и области.

На  торгплощадках торгуют всем,  чем можно не соблюдая правил торговли. Торгуют прямо на земле. Молоко рядом со свежим мясом, свежей рыбой. Растительное масло продают  в использованных пластиковых бутылках. Домашнее вино. Контрольных весов на многих торгплощадках нет. Рядом продают  бытовую химию, парфюмерию, обувь, всякое тряпьё.

Продаётся домашняя консервация, домашняя колбаса, домашние  копчёности. Туалет  один на все торговые площадки.

Куриные  окорочка продаются без документов, узбеки продают сухофрукты, какие-то  пряности, чай, приправы без сертификатов качества.

О  торгплощадках, о торговле на земле знают в прокуратуре области, СЭС, милиция, областная и городская власти, управление по защите прав потребителей, налоговая служба, ветеринарная медицина. Но, по известным причинам, проверок там никогда не бывает.

А по моим заявлениям торготдел горисполкома пытался провести проверку, но о проверяющих знали заранее за несколько дней. Да и проверяющие «не горели»  желанием  проверки. Им «набивали» торбы с продуктами и они благополучно уезжали на служебных машинах.

Так когда же будут построены павильоны для продуктов? Когда продавцы  будут иметь   медицинские книжки и паспорта на коров? Когда будет торговля цивилизованной? Когда же наша городская и областная власть перестанут думать только о своей выгоде? О набивании своих карманов?

Привожу ответ из управления ветеринарной медицины.

ДЕРЖАВНА ВЕТЕРИНАРНА ТА ФІТОСАНІТАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ УПРАВЛІННЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ В М. МИКОЛАЄВІ

м. Миколаїв пул. Скороходова, 192.тел./факс 55-30-42.

54055,

Миколаївська область, м. Миколаїв,

 

Шановна Наталія Миколаївна!

В зв'язку з надходженням Вашого звернення від 15.04.13р. ДІ- 1429805/2 та відповідно до ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», фахівцями УВМ в м. Миколаєві, спільно з представниками ВВМ УМВС України в Миколаївській області, 14.05.13р. та 15.05.13р. проведено позапланові перевірки торгівельних майданчиків ФОП Ричагової О.Л., ФОГІ Вишневого Г.Г, КП «Таймсет», TOB «Николаевское областное молодёжное движение» та TOB «Побутсервіс - плюс», що розташовані по вулиці Будівельників.

В ході проведення позапланових перевірок встановлено, що мали місце порушення, зазначені в Вашому зверненні.

Так, на торгівельному майданчику ФОП Ричагової О.Л., проводиться реалізація продукції, яка відсутня в асортиментному переліку дозволених до реалізації товарів, узгодженого CEC Ленінського району м. Миколаєва. На даному майданчику відсутні умови для реалізації продукції тваринного походження, а саме: молока та молочних продуктів, м'яса птиці, яєць тощо. Встановлено факти реалізації продукції тваринного походження без проведення обов'язкової експертизи, з порушенням температурних умов. Молоко реалізується без наявності торгівельного паві льону, з поліетиленової тари, що була у вжитку. У реалізаторів відсутні особисті медичні книжки та паспорти на корів з зазначенням проведених щеплень та діагностичних досліджень. Не проведено розмежування торгівельних місць за видами реалізуємої продукції. Дані порушення стали можливими в зв'язку з невиконанням керівництвом торгівельного майданчику своїх обов'язків та ігноруванням вимог розпорядчих документів управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві. За систематичні порушення з боку ФОП Ричагової О.Л., матеріали перевірок направлено на розгляд до прокуратури Ленінського району м. Миколаєва (вих. № 01-17/379 від 26.07.2012р.). Станом на теперішній час, відповіді з прокуратури Ленінського району не отримано.

 

 

В ході проведення перевірок інших торгівельних майданчиків, встановлені факти реалізації продукції тваринного походження з порушенням температурних режимів; реалізацію консервації домашньою виготовлення; реалізацію продукції тваринного походження без наявності документів, що засвідчують їх якість та безпечність; реалізацію рослинної олії зі вживаної поліетиленової тари; реалізацію овочевої продукції безпосередньо з землі, недотримання відстані від санітарних вузлів до місць реалізації харчової продукції. Державними інспекторами управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві неодноразово зверталась увага керівників зазначених підприємств на дані порушення та складались приписи і розпорядження щодо їх усунення. Але, не зважаючи на вимоги чинного законодавства та розпорядчих документів, на даний момент, ці порушення мають місце.

За результатами проведених перевірок торгівельних майданчиків, відносно 5 посадових осіб та 12 реалізаторів складено матеріали про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 107 КУпАП.

 

З повагою, Начальник

управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві                І. X. Лумедзе.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.