Герега вважає, що рішення КС вже в неї в кишені

22 травня 2013, 13:12
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
147

З релізу

 Поведінка київських депутатів від влади та в.о.міського голови Галини Гереги під час сьогоднішньої сесії Київради говорить сама за себе: вони не збираються поступатися повноваженнями і йти на перевибори. Так вважає голова Київської «Батьківщини», нардеп Юрій Одарченко.

 За його словами, депутати, повноваження яких відповідно до Конституції України спливають через 11 днів, так і не почули вимог столичної громади щодо волевиявлення.

 «Заяви про те, що сесія не закриватиметься, а повноваження будуть чинними аж  до присяги нових депутатів, виглядають образливо по відношенню до вимог киян призначити вибори мера Києва та міської ради. Нинішні провладні депутати показали свою позицію – влада в руках їм дорожча за довіру та авторитет серед городян» - заявляє Одарченко.

 Також Одарченко вважає, що крапку в ситуації з призначенням виборів київського міського голови та Київради має поставити Верховна рада. Саме цей законодавчий орган має стати на захист законів, місцевого самоврядування та на  бік киян, проголосувавши один з поданих до ВРУ законопроектів від опозиції щодо призначення позачергових виборів. Наразі, у Верховній Раді зареєстровано проекти постанови про призначення виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради на 16 липня 2013 р – «Проект постанови про призначення чергових виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради (16 липня 2013 року)” (№ 2961) і “Проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради (16 липня 2013 року)” ( № 2962).

 «Ми вже знаємо, що у  поданні Партії регіонів до Коституційного суду щодо виборів у Києві питання позачергових виборів не порушується. Суть подання – це проведення чергових виборів як у Києві і Тернополі, так і по всій Україні у 2015 році. Тому очікувати  киянам на рішення, яке відповідатиме їх очікувванням та захищатиме їх право на вибір –не варто. Це рішення задовольнить тільки інтереси  столичних депутатів від влади , бо буде на їх користь» - переконаний очільник столичної «Батьківщини».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.