Влада культури.

15 травня 2013, 08:07
Власник сторінки
Міняю тоталітарний суспільний устрій в Україні на демократичний.
0
153

Про іншу, більш високу суспільну культуру, основану на владі законів, а не осіб.

Багато хто не розуміє іншої влади, чим влада вовка над вовком та людини над людиною. Чому? Та все просто - вовки і примітивні люди не мають іншого інструменту взаємодії, окрім закладених в них інстинктів. А інстинктами нічого іншого, окрім влади найсильнішого над іншими, не передбачено.

Але людям подаровано розум! Отже, є можливість створювати інший, більш досконалий механізм взаємодії, накопичувати його та вдосконалювати, тобто творити культуру. І жити керуючись не інстинктами, а вже культурою. Жити за законами, основаними на культурі суспільства.

До речі, все оте, що пише Верховна Рада, то не закони, то накази вождів своєму племені. І цінність їх не варта й цінності паперу, витраченого для їх написання.

От, приміром, так зване антикорупційне законодавство. Воно діє? Звісно ні. Чому? Бо воно протирічить пострадянській совковій культурі, основою котрої є виживання за рахунок грабування суспільства і держави.

Тепер розглянемо інший приклад. Спробуйте зґвалтувати дитину. Якщо у вас є гроші, то від суду ви легко відкупитесь і отримаєте дуже малий термін ув’язнення. Але вам до суду ще потрібно буде дожити. І в ув’язненні над вами вволю познущаються та вб’ють. Чому? Бо ви вчинили злочин проти норм культури даного народу.

До речі, оті клоуни, котрі купили в народу право царювати на Банковій та Грушевського, також роблять це на основі культури українського народу. На основі непридатної не тільки для розвитку, а й для виживання в сучасних умовах совкової культури. Та культура була створена народом для збереження себе в умовах тоталітарного комуністичного винищення, вірніше – для уповільнення вимирання. І використання її зараз діє так само - дозволяє повільно вимирати українському народу.

Що потрібно? Побачити основу тих механізмів, котрі керують нашим суспільством. Побачити, проаналізувати і вдосконалити до рівня придатності для життя в сучасному світі. Тобто створити неписані закони життя і розвитку нашого суспільства. А потім їх продублювати в писаній формі і забезпечити з допомогою державного механізму виконання. Це і є шлях.

А намагатися сьогодні щось покращити з допомогою адміністративної влади, влади вовка над вовком чи людини над іншими людьми, то щонайменше не серйозно. А номінально, враховуючи руйнівні наслідки для суспільства, і злочинно.

До речі, подумайте, яку владу використовував Понтій Пілат і яку Ісус Христос.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.