Позиція Жіночого консорціуму України стосовно бажання нардепів заборонити аборти

09 квітня 2013, 19:38
Власник сторінки
0
229

Про ініціативу народних депутатів з ВО "Свобода" стосовно заборони штучного переривання вагітності не написав лише лінивий. Радує, що багато людей розуміють безглуздість цієї ініціативи.

Ми (Жіночий консорціум України) також не могли оминути цього питання, і не обговорити його з почуттям гумору та не висловити нашої серйозної позиції стосовно предмету обговорення. 

Дублюю її в цьому блозі.

ВГО "Жіночий консорціум України засуджує ініціативу ВО "Свобода" про заборону абортів.

В своїй позиції Жіночий консорціум України зокрема зазначає, що дана ініціатива народних депутатів звужує право жінок вільно та відповідально вирішувати питання щодо кількості дітей та проміжків часу між їх народженнями й мати доступ до інформації, освіти, а також засобів, які дозволяють їм здійснювати це право, закріплене в Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (ч. 1, ст. 16, ратифікована Україною в 1981 р.) та Європейською Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

В організації, також зазначають:

«Вважаємо ініціативу, запропоновану депутатами чоловіками, перекладанням відповідальності за штучне переривання вагітності виключно на жінок, що не вирішить питання материнської смертності і, навпаки, призведе до ще більш негативних наслідків для здоров’я жінки.

Закликаємо народних депутатів не підтримувати дану ініціативу та зосередити зусилля на більш конструктивних рішеннях в сфері демографічної політики та репродуктивного здоров’я жінок і чоловіків.»

Позицію Жіночого консорціуму підтримали також ряд організацій-партнерів, а саме:

СОМГО "Гендерна агенція консультацій та інформації"
ХОГО ПЦ "Гендерна Рада"
ВОГО "Гендерний центр"
Запорізький благодійний фонд "Єдність" за майбутнє"
Кіровоградський обласний молодіжний гендерний центр "КОЛО"
 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.