Для просування гендерної політики потрібно навчитись співпрацювати

31 березня 2013, 11:28
Власник сторінки
0
172

Днями з’явилась новина про те, що представники Партії Регіонів вийшли з міжфракційного об’єднання «Рівні можливості».

Днями з’явилась новина про те, що представники Партії Регіонів вийшли з міжфракційного об’єднання «Рівні можливості». Вона викликала різнорідну, здебільшого, негативну реакцію в експертному середовищі. Багато хто побоюється, що це офіційна позиція, якою Партія підкреслює своє небажання впроваджувати політику рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.

Співголова МФО ж від цієї партії, Ірина Бережна, пояснила цей крок тим, що «жінки-депутати в Раді перетворили об'єднання, що захищало гендерну рівність, у майданчик для політичних розборок».

А на мене, це  або неуміння співпрацювати для досягнення спільної цілі, або відстуність цієї спільної мети. В будь-якому випадку, основа для формування міжфракційної групи, яка мала би сприяти просуванню гендерної політики в Україні, була дуже хиткою, якщо ця група за інтересами не проіснувала і кількох місяців.

Нещодавна, перебуваючи на навчанні з політичного лідерства, яке організовувала Жіноча демократична мережа у Вашингтоні, познайомилась із жінками, які намагаються досягти досить вузької і конкретної цілі – щоб жінок на рівні прийняття рішень було більше.

Питання жіночого представництва залишається актуальним для багатьох країн, і, зокрема, для Сполучених Штатів Америки, бо кількість жінок на рівні ухвалення рішень тут не перебільшує 25 відсотків.

Для того, щоб змінити ситуацію жінки намагаються об’єднати зусилля між собою, незалежно від своїх політичних вподобань. Найважливіше для них у визначенні потенційних партнерів – що саме для просування інтересів жінок вони зробити.

І це не пусті слова. Жіноча група, афілійована з партією Республіканців, із задоволенням наводить приклади успішних кроків Президента Обами, колишнього Держсекретаря Гіларі Клінтон та інших демократів. На місцевому рівні практикується той самий підхід.  

Як на мене, це найбільш успішна стратегія, спрямована на досягнення результату, якої і нам потрібно вчитися.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.