«Нова Масляна»: репортаж з місця події

25 березня 2013, 20:34
Власник сторінки
0
1721

Перший день фестивалю «Нова Масляна» добіг кінця. Святкування відбулося на території Експоцентру 16 березня. Я відвідала це грандіозне дійство і хочу поділитися враженнями від усього побаченого.

Ранок морозного суботнього дня. Надворі сильна хурделиця. Разом із величезним натовпом людей крокуємо слизькими вулицями від метро до  Експоцентру. Незважаючи на сильний холод, люди ідуть весело посміхаючись, адже передчувають, що день буде повен веселощів та чудових розваг. «Як же я хочу скоріше побачити свого улюбленого Олега Кензова», - лунає дівочий голос десь позаду мене. «Я сюди йду, лише щоб скуштувати млинців від Ектора», - запевняє якась бабуся свою подругу, швидко проходячи повз мене. «Мамо, ходімо швидше на гірку», - канючить маленький хлопчик у своєї матері. У кожної людини з цього величезного натовпу свої бажання і вимоги до сьогоднішньої події. І мушу сказати, що організатори подбали про те, щоб задовольнити потреби кожного. Але все по порядку.

Не дивлячись на велику кількість людей, пропускні термінали минаємо досить швидко, і ось ми всередині. Відразу перед очима відкривається дивовижна панорама. У кінці алеї, з обох боків заставленої павільйонами з цікавими сувенірами, стоїть гігантське  опудало Масляної. Завтра його вже спалять, але сьогодні воно ще височіє над усіма, нагадуючи, що зима поки що не збирається нас покидати.

Надивившись вдосталь, залишаємо опудало і звертаємо вліво, до головної сцени. Там сьогодні виступають зірки найпопулярніших шоу країни: «Україна має талант», «Танцюють всі» та «Х-фактор». Звичайно, дуже приємно було слухати дивовижні співи фіналістів «Х-фактора», зачаровано дивитись на виступи учасників шоу «Україна має талант» та зігріватись, танцюючи разом з учасниками «Танцюють всі!». Але сьогодні тут є дуже багато цікавих місць, які потрібно відвідати, тож вирушаємо далі.


Прямуючи до сцени, де творить свої кулінарні шедеври славнозвісний Ектор Хіменес-Браво, натикаємося на чудернацького  коня, якого просто окупували діти, що бажали осідлати солом’яне створіння, ну і, звісно,сфотографуватися.

Я для пам’ятного фото обрала дівчину, яка міцно стояла на ногах і була вдягнена у незвичайний костюм, який за її словами, «Новій Масляній» позичила відома артистка. Дівчина приязно посміхалася і радо фотографувалася з усіма охочими, у тому числі і зі мною.

   

А трохи далі публіку розважають артисти, що вдягнені у чудернацькі костюми. З ними теж багато охочих сфотографуватися. І навіть ті, хто балансує над усіма на ходулях, нагинаються, щоб дати людям змогу закарбувати на фото не лише їхні довгі ноги, а і обличчя.


Але  залишимо поки наших нарядних друзів і підемо все ж таки в гості до Ектора. Його Кулінарна сцена нікого не залишила байдужим. Щоразу як відомий кулінар виходив, аби презентувати черговий майстер-клас, до сцени було не приступитися. Десятки, а то і сотні людей, жадібно ловили кожне його слово. А деякі навіть записували отримані знання, аби потім спробувати відтворити їх власноруч. На цій же сцені проходили кулінарні конкурси для гостей, а також проходили майстер-класи із зіркою українського телебачення– Оксаною Марченко.

Поруч знаходився павільйон «Мастершеф», де також проходило багато майстер-класів від учасників кулінарних шоу телеканалу СТБ. Тут можна було і нові кулінарні секрети дізнатися, і смачних млинців скуштувати.

Далі прямуємо «Смачним бульваром» (осередком усіляких смаколиків)  до третьої сцени, спорудженої спеціально для сьогоднішнього гуляння, на якій сьогодні виступають українські фольк-рок гурти. Підходимо ближче до сцени і потрапляємо якраз на виступ гурту «Юркеш», учасники якої так запалювали на сцені, що не залишили байдужим жодного глядача. Люди з радістю танцювали під живу музику та із задоволенням підспівували харизматичному фронтмену групи Юркові Юрченко, який не втомлювався веселити публіку. «Любі жінки, вітаю вас із найголовнішим святом березня! З Днем народження Тараса Григоровича Шевченка!» - жартував він, викликаючи сміх у глядачів.

Окрім «Юркешу»,  на цій музичній сцені публіку розважали такі  етно-гурти як «Село і Люди», «Чіп» та «Бабине літо». Своїми запальними виступами вони теж за короткий час завоювали любов глядачів, які влаштували перед сценою справжні «дикі танці».

Ну і, звісно, не можна оминути своєю увагою ігрову зону «Гуляй-поле», де всі охочі могли сфотографуватися з дивовижними крижаними скульптурами та зїхати з 15-метрової гірки.

Але час уже повертатися до Головної сцени, адже ось-ось має розпочатися грандіозне закриття першого дня святкування! Перед Головною сценою яблуку ніде впасти: усі чекають дивовижного театралізованого шоу за участю фіналістів проекту «Танцюють всі!»  і театру вогню «ПротиНочі».  На сцені відбуваються останні приготування…І ось нарешті розпочинається шоу. Скажу відразу – це дійство було просто неперевершеним! Креативний продюсер «Нової Масляної» Костянтин Томільченко подарував гостям справжню казку! За допомогою танцю, музики та вогню артисти розказали глядачам дивовижну містичну історію. Байдужим не залишився ніхто. Апофеозом вечора став дивовижний феєрверк, який і завершив перший день святкування Масляної.

Отже, можу сказати, що фестиваль «Нова Масляна» дійсно вдався. Організатори все добре продумали, тож кожен відвідувач міг знайти собі розвагу до вподоби. Сподіваймося, що святкування Масляної  стане доброю традицією ще на багато років! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.