Чому в СРСР було краще,ніж зараз

15 січня 2013, 09:44
Власник сторінки
Доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Київського міжнародного університету
0
611

СРСР розпався багато років тому. Але до цих пір ведуться суперечки про те, гірше чи краще жилося в радянські часи. Ці суперечки стали особливо актуальними сьогодні, і будуть актуальні ще багато років.

ОСВІТА. Тут не варто і сперечатися, адже освіта в даний час повністю зруйнована нав’язаною нам Болонською системою освіти, що призвело до повної деградації усіх галузей знань, а дітей вчать маркетингу, менеджменту, рекламі!..

АРМІЯ. Тут також все зрозуміло. Служити у радянській армій було почесно! Служити прагнули інтелігенти, студенти, люди різних національностей. Звідти поверталися всі живі і здорові. Чого не можна сказати про сучасну армію. Адже вона є розсадником різноманітних захворювань. Там і формуються гангстери, садисти і кримінальники, що не має відношення до армії.

МЕДИЦИНА. Сьогодні медицина стала комерційною діяльністю, а це жахливо, адже женучись за прибутком, мало хто звертає увагу на якість лікувальних препаратів! Лікар в СРСР – людина поважна та з високою зарплатнею, лікар у незалежній Україні – людина все ще поважна, але з мізерною зарплатнею…

СТРУКТУРА ЕКОНОМІКИ. Навіть погана структура економіки СРСР була кращою, ніж економіка сучасного світу. Так, економічне становище тих часів не можна назвати хорошим, але невеликі доходи вкладалися саме в країну, а не надходили в особисту власність ахметових, фірташів, жеваго та ін., які вивозять ці гроші геть з країни.

КРИМІНАЛ У сучасній Україні жити набагато небезпечніше. Люди стають дикими цілими районами. В очах всієї країни корупція присутня в адміністративних сферах та громадських механізмах, таких як армія, міліція, суди тощо.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. Звичайно, в СРСР соціальний захист був недосконалим, адже зарплати і пенсії були невеликими. Проте звільнити людину з роботи було дуже складно. Соціального захист в Україні просто не існує.

В СРСР не існувало націй, були просто хороші люди і погані. Ніхто не розділяв людей за національною ознакою. Вірмени і азербайджанці разом сиділи за одним столом. Грузини і абхази взагалі не підозрювали, що у них різні національності. Сусіди не замикалися одне від одного за десятьма замками, дуже рідко зустрічалися сейфові двері ... Люди тоді могли щиро дружити. Любили щиро, не за престиж або товстий гаманець, а просто. І зустрічали не по одягу (як зараз), а по розуму

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.