Схід - справа тонка!

24 листопада 2012, 23:38
Власник сторінки
0
315
Схід - справа тонка!

Чекайте поки "сяде" сонце, або тонкощі Рамадану.

«Схід – справа тонка», не можна не погодитися з такою фразою, проте «краще один раз побачити, а ніж сто разів почути…».

Для того, щоб краще поринути у  культуру та релігію арабів-мусульман, відчути всі тонкощі віри, ми відвідали Об’єднані Арабські Емірати у період найбільшого посту під назвою Рамадан.  В цей час, протягом місяця, від сходу сонця і аж до його повного заходу, забороняється вживати їжу, пити напої,  жувати жуйки, сваритися, вживати нецензурні слова, займатися коханням, ходити «відкритими»  та багато іншого. У цій країні закони Шаріату (Корану) в більшості становлять законодавчу базу країни.  Всі відповідно закони, мають притримуватися і туристи, хоча одразу можете «здихнути з полегшенням» дані заборони не поширюються для туристів на території готелю, в якому ви перебуваєте, но як тільки відкриваються двері… ви опиняєтеся серед цих релігійних заборон. Також протягом цього посту, окрім обов’язкових п’яти молитв, мусульмани здійснюють ще декілька уночі. Тобто, можна сміливо констатувати, що життя починається із заходом сонця.

Відповідно, ми також трішки стали «жертвами» посту, коли відвідували неймовірне  місто Дубай, у 50-ти градусну спеку (початок серпня). Ми стали свідками неймовірного видовища, коли ходили по Dubai Mall (торгово-розважальний комплекс), о 19год і 30 хв швидко почався не зрозумілий рух. Ми вирішили подивитися що ж це? Спочатку в розкішних ресторанах було видно людей, які нервово поглядають на годинники і щось ховаються під меню. Проте, піднявшись на поверх вище, де розташовані заклади швидкого харчування, зокрема піццерії та Mac’Donalds(и) ми побачили величезні  черги до кас і тих, хто вже придбав неймовірно великі підноси їжі, і коли «простукало» 19-40 всі просто почали, як тварини, нападати на їжу.  Ми також були уже виснажені за пів дня без їжі та води, тому приєдналися, як тільки знайшли ж вільний столик.

На щастя, якраз поруч з нашим готелем була величезна мечеть і ми слідкували за молитвою в ній, та слухали постійно голос з мегафону. Також спостерігали, як 7-мій вечора в якійсь маленькій, старій будівлі прямо посеред ринку почали падати на коліна мусульмани і молитися, а після - вже почули і саму молитву з мінаретів,  видовище - неймовірне!




Хотілося б також повідомити, що всі магазини у період посту працюють з 10-00 до 13-00 а потім з 19-00 і десь до 4 години ранку, це пов ’язано з молитвами. Ось наприклад, ми як і всі туристи бажали також побачити вечірнє місто Рас-аль-Хайму, його красу, і дійшовши о 12 ночі до місцевого  маркету – ми зрозуміли, що у мусульман  життя то тільки починається, запалюються вогні у вигляді місяця із зорями, як символу Рамадану, місцеві радіють, розважаються, їдять, скуповуються, дискусують, виводять свої жінок « на прогулянку»  ну і звісно, задивляються на дівчат, зокрема іноземнок.

Також, іноземцям роздають листівки, в яких чітко вказано, як треба вести себе у місяць Рамадану, зокрема, як вдягатися. Тому, дівчатам, які полюбляють міні-спідниці, на жаль, тут цим не похизуватися! Моя порада буде такою, перед тим як зібратися у подорож до сходу (до мусульманських країв) гарно ознайомтеся з їхніми правилами та звичаями, щоб не потрапити у халепу, за кордоном, та ще й за їхніми релігійними законами…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Рамадан,мечеть,мусульмани,піст,Об’єднані Арабські Емірати
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.