Рецензія на книгу Ярослава Федорчука "Волинянин"

02 листопада 2012, 11:45
Власник сторінки
0
595

Мій власний погляд на прочитану книгу

«Чужа влада — чи польська, чи московська,
чи німецька — є чужою. І той, хто їй служить, не
захищає своїх. Ні! Він виступає проти них»
 

Книга Ярослава Федорчука «Волинян» - це автобіографічне відтворення пережитого автором. Криваві події на Волині під час Другої світової війни назавжди залишили свій слід у пам'яті оповідача. Книга саме про це.

Автор книги - шеф партійної бюрократії, керівник Виконавчого секретаріату «Батьківщини», народний депутат України. Найцікавіше вивчати історію, коли вона написана очевидцем. Автор описав найтрагічніші моменти історії України, а саме тоталітарний режим, голодомор, окупації. Одним із найнесподіваніших моментів у книзі є те, що розповідь ведеться не від імені автора, та все одно під час читання виникає почуття реальності – нібито переживаєш всі ці трагічні моменти «власноруч». Ярослав Федорчук яскраво відтворює незламний дух українського народу, який, не дивлячись на всі лихі події, продовжує боротися за свою державу та за українську націю загалом. Книгу «Волинянин» Ярослава Федорчука можна сміливо назвати шедевральною. Доречно згадати, що це вже друга за подібністю книга автора. Якщо у першій частині книги «Волинянин» автор виклав досить мало фактів, що є автобіографічними, то в другій частині головний герой (альтер-его самого Ярослава Федорчука) постає в наших очах партійцем і зразковим робітником.

Автор книги “Волинянин” бачив усе на власні очі та відчув усе на собі. Він бачив, у тому числі, “німецької” і “совєтської” окупацій, бачив і їхні відмінності, і спільні риси, які виявлялися у ставленні до України. Ярослав Федорчук через призму долі окремих людей розповідає про Україну й Волинь ХХ століття. Щоб держава твердо стояла на власних ногах, мусимо плекати свою національну пам’ять та історію, брати приклад з наших предків-українців. Ярослав Федорчук зробив свій, немалий внесок у розвиток та розуміння української історії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.