“Кленова арка-2012” закінчилася “звільненням населеного пункту”

21 вересня 2012, 13:03
Власник сторінки
0
273

У Литовській Республіці на військовому полігоні Пабраде відбулася церемонія закриття багатонаціонального тактичного навчання “Кленова арка-2012”.

У заході взяла участь делегація Збройних Сил України на чолі із заступником начальника штабу Командування Сухопутних військ полковником Ігорем Ющенком.

В останній день навчання, виконуючи завдання у складі багатонаціональної роти, українські десантники атакували сили умовного противника та звільнили захоплене бойовиками поселення. Після цього вони підтримали вогнем польський взвод, який вступив у бій та литовський взвод, який обійшов поселення з тилу. На шляху до населеного пункту українські військовослужбовці виявляли саморобні вибухові пристрої та протидіяли засідкам.

Варто уваги, що всі учасники навчання використовували однакову техніку та озброєння: автоматичні гвинтівки AK-4, кулемети FN MAG, бронетранспортери M113, литовські радіостанції тощо. Спілкування між підрозділами, віддання команд і наказів відбувалося лише англійською мовою.

– Ми задоволені діями наших військовослужбовців у складі багатонаціональної роти. Десантники отримали унікальний досвід. Тепер їхнє завдання – застосовувати його на заняттях з бойової підготовки вдома. Можливо, ми також залучатимемо їх як інструкторів під час підготовки наших миротворчих контингентів до ротацій, – розповів заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ полковник Ігор Ющенко.

На церемонії закриття багатонаціонального тактичного навчання “Кленова арка-2012” під час урочистого шикування до учасників звернувся командувач Сухопутних військ ЗС Литовської Республіки генерал-майор Алмантас Лака.

– На завершальному етапі навчання ми бачили, як литовські, українські та польські солдати, підтримуючи один одного вогнем, на “відмінно” виконали поставлене завдання. Це той рівень злагодженості, до якого ми повинні прагнути, виконуючи миротворчі операції, – зазначив він.

Нагадаємо, що у міжнародному тактичному навчанні “Кленова арка-2012” взяло участь близько 35 українських військовослужбовців з 80-го окремого аеромобільного полку, Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного та Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Львів). Протягом тижня спільно з канадськими, литовськими й польськими колегами вони тренувалися виконувати завдання у складі багатонаціональних сил під час миротворчих операцій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: десантники,зброя,Гайн,Кленова арка,80 окремий аеромобільний полк,Литовська Республіка,canadian forces,заняття,міжнародні військові навчання,instruction,Lithuania,MAPLE ARCH,military exercise,тактика ведення дій в місті,operational experiences,Pabrade,peace support operations,патрулювання,closing ceremony,Закінчення навчання,IED,Improvised explosive devices,mounted patrol,саморобні вибухові пристрої,церемонія закриття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.