Навіщо і кому потрібні незрозумілі податки?

06 вересня 2012, 17:17
Власник сторінки
0
945

Часто від влади можна почути звинувачення щодо простих українців у відмові сплачувати податки.

Адже приховати доходи намагаються усі: від директорів великих виробництв до простих робочих, які погоджуються на зарплатню у конвертах. А чи справді у такій ситуації винні саме ті, хто сплачує податки? Може якраз навпаки – ті, хто їх отримує та розпоряджається ними?


В Україні склалась парадоксальна ситуація – з одного боку ми всі дуже чесні люди і прагнемо існувати в здоровому суспільстві. Запитай в будь-кого з Вас – чи хочете Ви зла Україні? Ніхто не відповість ствердно. Ми тут живемо, тут ростуть наші дітки – ми всі хочемо собі тільки добра. І кожен з нас прекрасно розуміє, що є спільні речі і послуги, які потрібні всім нам одночасно, які не можна розділити на твоє-моє: це системи фільтрації води, це дорожньо-транспортна інфраструктура, це медицина та наука. Тому для нашого процвітання потрібно, щоб процвітала і держава, щоб громадське було в найкращому стані. Тому ми повинні якусь частину свого доходу віддавати до загалу. Власне так і виникли податки – усі віддають певний відсоток свого прибутку, і на ці кошти будуються дороги, функціонують школи, дитсадки, лікарні, надається допомога немічним тощо.

Але з іншого боку, чи виникає бажання віддавати власні кошти, коли незрозуміло куди вони витрачаються? Якщо дороги вщерть погані, в дитсадках і школах постійно треба давати хабарі, а немічні ледве тягнуть лямку і виходять на вулицю з простягнутою рукою, то куди ж йдуть кошти з державної казни? Більше того, ті, хто стоїть при розподілі бюджетних коштів, будують собі дороге житло та їздить на крутих іномарках.

То чи не краще не віддавати свою власну частку до загального бюджету, а витратити їх самостійно на ті ж самі потреби – наприклад, подати жебраку на вулиці чи заплатити за навчання дитини? Застрахувати своє життя і не очікувати на безоплатну медицину?

Сьогодні українці підсвідомо роблять вибір саме в користь уникнення податків. І все було б чудово, однак факт лишається фактом – є речі, які мають бути придбані з загального бюджету, бо являються надто глобальними.

Виходить, що провина за несплату податків лежить не на тих, хто їх має сплачувати, а на державній владі, яка не забезпечує прозорої системи як збору, так і витрат цих податків. Давайте змінимо цю ситуацію раз і назавжди!

Ліберальна партія України балотується до Верховної Ради. Якщо Ви хочете отримати дуже чітку, прозору систему оподаткування, голосуйте за ЛПУ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,лібералізм,вибори-2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.