Сьогодні в Києві еліта української інтелігенції підписала резолюцію для гаранта

07 серпня 2012, 19:43
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
412

Під час громадянської панахиди в пам’ять жертв Голодомору творча інтелігенція України підписала звернення до президента Віктора Януковича.

Вечір-реквієм проходив сьогодні, 7 серпня, біля Національного музею «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні», неподалік від Арсенальної площі.

Подія приурочена сумній даті: 80 років тому Йосип Сталін підписав закон «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності», більш відомий як закон «Про п’ять колосків». Цим законом він заборонив «розкрадання» колгоспного та державного майна, фактично пославши селян на смерть. За порушення закону карали смертю, у разі полегшення покарання – 10 років позбавлення волі. Під час геноциду постраждали представники різних націй.

«На превеликий жаль, ми, український народ, ще не можемо вважати, що ці часи безповоротно відійшли у минуле. В Україні й досі продовжуються репресії, переслідування за переконання і за тверду громадянську позицію, розправи з громадськими діячами за допомоги «ручної» судової системи та правоохоронних органів, дуже далеких від принципів законності й справедливості», - йдеться у Резолюції.

Автори звернення до Президента зазначають: «Якщо Голодомор 1932-33 років – навмисний геноцид народу, то сьогодні законом про мову здійснюють духовний геноцид українців». Застерігають також, що, перш ніж щось підписувати, треба добре подумати.

Нагадаємо, що сьогодні у Ялті відбулася зустріч еліти творчої інтелігенції із Віктором Януковичем. Відомі українці митці просили гаранта попросили ветувати скандальний мовний закон. Після цього вони прилетіли до Києва та взяли участь у панахиді на честь жертв геноциду. Серед тих, хто підписали звернення, зокрема: Іван Драч, Микола Жулинський, Марія Влад, Петро Кононенко, та інші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.