Творення з нічого

16 червня 2012, 12:35
Власник сторінки
Психолог, перекладач жестової мови, письменник
0
419

Те, що діється за межами мегаполісів, для багатьох - терра інкогніта. Але життя там не менш інтригуюче, аніж у великих містах. Адже що може бути цікавішим за "креатив з нічого"?..

Новітні ліричні герої лізуть на свої мистецькі барикади. Чим стала тепер ти, Україно? Певно, маєш що розповісти.

Відео, інсталяції, хепенінги, звернення до гротескних типів художньої виразності стали невід"ємною частиною мистецького руху. Вбираючи у себе традиції західні, ми шукаємо самих себе. Можливо, в такий спосіб розвиваємо власний жанр.

Всі ми усвідомлюємо ті зміни, що сталися з нами в останні двадцять років. Так, відчуття постсовковості все ще тисне на нас. Воно стримує розвиток, особливо в провінції, де новації завжди так схожі на вороже втручання іззовні. Але тут вже справа на совісті місцевих подвижників, креативних людей, позбавлених ілюзій щодо підтримки із боку держави.

Те, що діється за межами мегаполісів, для багатьох - терра інкогніта. Але життя там не менш інтригуюче, аніж у великих містах. Адже що може бути цікавішим за "креатив із нічого" там, де майже герметичний провінційний простір?

Твориться наша культурна реальність, наш жанр, і він навряд чи звертає увагу на кількість мешканців в населенному пункті.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.