Здоров'я молоді

19 квітня 2012, 21:07
Власник сторінки
0
500

Поширеною проблемою серед українців зараз є погіршення здоров'я молоді, порівняно з 90-ми роками.

        Молодь перестала про себе піклуватися, вони не мають добрих звичок. Більшість проживає свій час лише за вживанням алкоголю та палінням цигарок. Впродовж останніх десятиліть у молоді відбулося підвищення рівня захворюваності та поширеності хвороб. Значного поширення набули соціально зумовлені хвороби. Мова йдеться про СНІД, ця хвороба вражає саме молоде покоління українців.

         Що ще сприяє погіршенню здоров'я молодих українців? Усе це відомі проблеми нашого суспільства: наркоманія, алкоголізм, тютюнопаління. Взагалі спосіб життя, яке ведуть діти та молодь бажає кращого.

         Вже давно всі забули про спортивні секції, прогулянки по паркам та алеям, приємні бесіди біля багаття, гра на гітарі та інше. Зараз усе зводиться до барів та нічних клубів, де можна споживати спиртні напої та палити. Сидіти на лавці та пити пиво — звичайне явище сьогодення. Чому ж ми здивовані такою жахливою ситуацією в нашій країні? Звідки може взятися здорова молодь, якщо один лише спосіб життя погіршує здоров'я не лише їх самих, але і їх знайомих та близьких. Ми не замислюємося про своє власне здоров'я, але ж можна подумати про людей, які поряд з нами.

         Зараз на Україні також поширена наркоманія. Серед зареєстрованих споживачів наркотиків молодь віком до 28 років становить 80%. Це вже багато про що каже. ЗА останні роки кількість наркозалежних людей збільшується, а їх середній вік зменшується. За останні 10 років частка хворих на наркоманію серед неповнолітніх збільшилася у 6-8 разів. Також відомо, що хворіє на наркоманію переважно молодь, яка не працює.

         На жаль також на Україні поступово окреслюється тенденція до погіршення психічного і духовного здоров'я молодих людей. Існує статистика: майже кожна третя дитина зараз народжується з відхиленнями у розвитку нервової системи. Чимало школярів та молоді відчуває себе нікому не потрібними, одинокими, перебувають у стані психічної напруги внаслідок конфліктів з однолітками, вчителями, батьками. Усе це лише погіршує загальний стан здоров'я кожної дитини зокрема.

         Звичайно психічне здоров'я людини також дуже важливе. Не можна думати лише про фізичний стан, треба піклуватися ще й про здорову психіку та стан душі кожного. Адже це все теж має велике значення в нашому житті.

         Також необхідно згадати і про соціальне здоров'я населення. Економічні негаразди перехідного періоду негативно вплинули на нього. Для значної частини молодих людей дуже гострими зараз стали проблеми бідності, безпритульності, безробіття та насильства, не лише фізичного, але й морального. Усі останні роки обмежені ресурси, які є в нашій державі, були спрямовані головним чином на лікування та невідкладну допомогу хворим, а про профілактику захворювань і популяризацію здорового способу життя було майже забуто.

         Також зараз на Україні відзначається низька доступність медичних послуг. Тобто не всі бажаючи можуть отримати медичну допомогу. А інколи вона дуже необхідна. Головним чинником, що зумовлює стан здоров'я, є спосіб життя, який веде людина. Усі ми знаємо, що зараз майже ніхто з юнаків та молоді не веде здорового способу життя. Зараз стало модним палити цигарки, зловживати спиртними напоями. Деякі діти вважають, що таким чином вони виглядають більш дорослими. А про своє здоров'я і майбутнє життя взагалі зараз мало хто замислюється.

         Отже, на мою думку, для того, щоб покращити здоров'я нашої молоді потрібно проводити соціальну пропаганду здорового способу життя. Це повинно вплинути хоча б на підсвідомість кожного. Адже якщо ми не зробимо це для себе, для нас це ніхто вже не зробить.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.