Статус спецімпортера для «Нафтогазу» - остаточна енергозалежність від Росії

02 грудня 2011, 12:29
Власник сторінки
0
419

Уряд до газової кабали хоче додати ще і нафтову. Нинішня влада робить все, щоб поглибити енергозалежність України від Росії.

Уряд до газової кабали хоче додати ще і нафтову. Нинішня влада робить все, щоб поглибити енергозалежність України від Росії. Саме так, із гаманців українців уряд пропонує розплачуватись з російськими кредиторами.

Нагадаю, що на засіданні Кабінету міністрів 16 листопада, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко спробував внести з голосу законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу», який передбачає звільнення від податків всієї нафти, яку ввезе в країну НАК «Нафтогаз Україна, а також тих нафтопродуктів, що вироблені із нафти, імпортованої «Нафтогазом».

Сьогодні Азаров вирішить долю законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу», який передбачає звільнення від податків всієї нафти, яку ввезе в країну Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна».

Ще 16 листопада Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко на засіданні Кабміну спробував внести з голосу цей законопроект. Проте, мабуть дуже вже міністр поспішав, адже законопроект був відверто сирий. В ньому неозброєним оком простежувалось прагнення монополізувати нафтову галузь України підконтрольним «Газпрому» «Нафтогазом.

Всім відомо, що «Нафтогаз Україна» взяв величезний кредит у Газпромбанку на оплату російського газу в сумі $ 550 млн. Таким чином, основний український імпортер наразі вже поставлено в умови боргової залежності від російського постачальника газу. Тепер уряд через фактичну монополізацію нафтового ринку навколо закабаленого «Нафтогазу» з потрухами передає Росії всю нафтову галузь України.

Чи хвилює тих, хто здає ключові національні інтереси, що такий крок призведе до остаточної енергозалежності, величезних втрат держбюджету та підпише смертний вирок не тільки іншим імпортерам, а й вітчизняним нафтовиробникам? Дуже в цьому сумніваюся. Мене лише дивує ступінь цинізму, з яким нинішня влада знищує суверенітет України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.