Роздуми з приводу

23 листопада 2011, 21:30
Власник сторінки
Голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України
0
523

Подивився інтерв’ю Литвина у передачі О. Терещенка «Про головне» та й задумався.

Вразило не те, щ о його «народна партія» має бажання влитися у партію влади, бо її керманич готовий прислужувати будь-якій владі аби бути при владі. Як у кінофільмі «Весілля у малинівці». Прийшли червоні «будьонівку» на голову й «Ура!». Прийшли петлюрівці – «будьонівку» за пазуху. Головне обґрунтувати власну потрібність і мати готовність. Як піонерові.

Вразило інше: обґрунтування скасування пільг для чорнобильців . За словами спікера виявляється, що коли Верховна Рада обмежувала найвищі пенсії до десяти мінімальних пенсій - усі раділи. А несвідомі чорнобильці відсудили собі не підйомні для держави пенсії. Забув «головний народник» як Тігіпко розповідав про неможливість зменшення пенсій всіляким «персональним» та «заслуженим». Бо, бачте, вони можуть подати до суду й відсудити собі оті «астрономічні пенсії». Хто ж зі своїх (Януковича, Азарова і т.д.) зніматиме ті великі пенсії. З чорнобильців, афганців – можна. Дуже легко. Просто заборонити пенсійному фонду виконувати рішення судів за позовами вищезазначених. А чом би й ні. Голова Верховної Ради з обуренням говорив, проте чорнобильці та афганці пікетували Верховну Раду, трощили огорожу і, вдумайтеся: «--- вимагали виконання законів!?». Висловлювання гідне спікера законодавчого органа й голови партії, яка має сміливість називати себе народною. Тепер зрозуміло, що така партія та її керівник посядуть гідне місце у лавах партії регіонів.

А ще голова ВРУ висловив своє незадоволення коментарями, щодо призначення на посаду голови ради міністрів Автономної Республіки Крим – Могильова, колишнього міністра внутрішніх справ.  Мовляв:  «…треба знати специфіку та головні проблеми АРК, щоби судити про таке призначення та до того ж це було рішення президента»!?? Зрозуміло, що не Папи Римського. От тільки, дозвольте, не погодитись зі спікером. Це призначення коментують, мабуть, ті хто бачив діяльність Могильова на посаді міністра ВС. Є що коментувати. Сам коментував. Тож всіх, хто не знайомий з головними проблемами Автономної Республіки Крим, мабуть, виникли підозри, що з цим призначенням їх ще більше додасться, тому й не занепокоєні, тому й коментують . Тим паче це вже друге «пришестя» тільки в іншій іпостасі.

Ну і, звичайно, з приводу нового виборчого законодавства головний парламентарій має свою думку. Найкращою виборчою системою, на думку спікера, є мажоритарна, яка чомусь мусить покращити роботу Верховної Ради. Вже проходили. Мали депутатів, які не несли жодної відповідальності. Яких скуповували оптом і вроздріб. Для України найкращою виборчою системою була пропорційна, тобто депутатів обирали за партійними списками. Це визнано. І не тільки в Україні. Так, трохи недосконала, але прийнятна. Залишилося вдосконалити. Відкрити списки і таке інше. Вдосконалюйте. Та хочеться ж «законсервувати» владу, залишитися в парламенті, як найдовше, не допустити там всіляких опозиціонерів. Змішана система, за яку так ухопилися регіонали та їхні сателіти має всілякі «шпаринки», завдяки яким партія влади хоче створити абсолютну більшість у ВР. І про це не здогадується лише голова Верховної Ради, а скоріш за все робить вигляд, що не здогадується. Ще й намагається всіх переконати: «--- а в остальном, прекрасная Маркиза, все хорошо, все хорошо».

 

Олександр Денисов,

голова Харківської обласної (крайової)

організації Народного Руху України

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.