Виховані у ХХІ столітті

17 вересня 2011, 12:10
Власник сторінки
Людина
0
549

За останнє десятиліття у процесі виховання дітей помічається значний вплив лібералізму. Гуманізм стає новою філософією, нових батьків… …але, чи правильно це?

Ще десять років тому вдарити дитину  було нормою,зараз ж це карається законом і зазнає гострої критики від так званих «гуманістів».В даний час з’явилось  безліч книг і матеріалів по  вихованню дітей,  але чи вчать ці книги як виховати людину? Основне вчення цих підручників це: не піднімати на дитину руку і казати як можна менше ні. У випадку якщо дитина помиляється, то не карати її, а просто поговорити і дати дитині зробити свій вибір. Але чи так вчить Слово Боже? Чи цього хоче Бог?

Бог-наш Батько. Він карає нас за непослух і цим вчить, і навіть якщо ми розкаюємось, ми будемо покараними. Він прощає, але Він  справедливий. Це не порушний закон природи, закон причини і наслідку. Цей закон вчить,що за кожну дію, рух, або думку, ми змушені дати відповідь. Чи може хтось посперечатись з Богом? З Його методами виховання?Я думаю можна  безперечно погодитися, що Бог - Великий Вихователь. А сучасне ліберальне виховання дітей, прямо суперечить Біблії, яка у питаннях такого змісту – радикальна:

·         Пр.20:30

Синяки від побоїв – то масть лікувальна від злого.

·         Пр.22:6

Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється,не вступиться з неї.

·         Пр.23:13-14

Не стримуй напучування юнака,- коли різкою виб’єш його, не помре.Ти різкою виб’єш його – і душу його від шеолу (пекла) врятуєш.

·     Втор.21:18-21

Коли хто матиме неслухняного й непокірного сина, що не слухається голосу батька свого та голосу своєї матері, і докорятимуть йому, а він не буде їх слухатись, то батько його та мати його схоплять його і приведуть його до старших його міста до брами того місця, І скажуть вони до старших міста його: «Оцей наш син не слухняний та непокірний,- він не слухає голосу нашого, ласун та п’яниця». І всі люди його міста закидають його камінням,- і він помре.

Як можна побачити (і прочитати) у вищенаведених віршах, Біблія вчить коротко, ясно і без але.

Яскравий приклад лібералізації виховання описаний у Першій Книзі Самуїла (2:22-25) і наслідок таких методів 1Сам. 4:17. Знаючи про гріхи своїх дітей, Іллій ,який судив Ізраїль сорок років, не зміг навчити власних дітей,і як наслідок два його сина і він сам загинули в один день.

Біблія зовсім не вчить шкодувати своїх дітей,а навпаки карати їх доки є надія навчити (Пр.19:18).

На прикладі Іллія і його синів добре видно, що стається з дітьми яких поблажливо виховували. Діти стають безумними в очах Божих, а безумний син – погибель для батька свого (Пр.19:13).

Але призначення батьків, не лише карати дітей, а й показувати їм власний приклад. У всіх своїх справах  подавати зразок добрих діл  (Тит.2:7). Не варто забувати, що в очах батьків, відбивається сприйняття Бога. Бога, який карає тих кого любить. Але від цього любить ще більше.

 

     Оригінал знаходиться на: http://golgotha.org.ua/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: дети,Библия,Бог,воспитание,Иисус,процесс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.