Рейтинг успішності вітчизняних та світових політиків на 15-21 травня.

22 травня 2011, 11:30
Власник сторінки
Політолог
0
553

Чи не найважливішою подією останнього тижня більшість світових ЗМІ, політичних діячів та аналітиків вважають арешт Домініка Стросс-Кана, голови МВФ, в США за сексуальні домагання до прибиральниці готелю.

                                                                                                                                                    Я не буду переповідати Вам всю історію з самого початку…  Бажаючим раджу прочитати статтю «Арест главы МВФ: Чем он обернется для украинских финансов?» в газеті «2000» за 20-26 травня. Нагадаю лише, що Стросс-Кан вважається одним із найавторитетніших політиків Європи загалом і Франції – зокрема. Його вважали найперспективнішим суперником Ніколя Саркозі на майбутніх президентських виборах у Франції 2012 року від соціалістів. Тепер же в майбутніх політичних перегонах залишилися лише два претендента – вищезгаданий Саркозі та донька ультраправого політика Лє Пена, Марін  Лє Пен, яка до речі симпатизує Україні. Про перспективи її  участі у президентських виборах рано говорити, але перемога націоналістів на парламентських виборах в Фінляндії можливо додадуть їй впевненості.                                                                                        Разом з тим, варто відмітити, що арешт Стросс-Кана в Нью-Йорку та те шоу, у яке було перетворено слідство, наводять на думку про те, що все це – змова проти чи не найвпливовішого «гаманця» у світі та імовірного кандидата у президенти Франції.  Чого лише варті заяви Анрі де Ренкура, замголови зовнішньополітичного відомства країни, про «причетність до змови французьких лівих». Також, на мою думку варто наголосити на опитуванні проведеному серед французів,  57% яких вважають це змовою проти політика;  16% вважають, що до цього причетний сам Ніколя Саркозі. Так що, попри складний  судовий процес, який загрожує пану Стросс-Кану, його рейтинг не лише не впав, але він навіть здобув прихильність частини населення, яке щиро співчуває йому як жертві змови. Томи я ставлю йому з можливих 5 балів – 1. Тепер все залежить від самого Домініка та його захисників у суді.

На фоні подій навколо Стросс-Кана, подання Президентом США запиту до Конгресу  про продовження військової операції в Лівії, виглядає чимось незначним… Але не треба поспішати з висновками. Нагадаю, що згідно з законодавством США, Обама як головнокомандувач армії може вести бойові дій без підтримки Конгресу лише 2 місяці… Й поки його подання розглядається конгресменами «захист мирного населення Лівії» буде продовжуватися. На мою думку, плюсом для Обами, який під час своєї передвиборчої кампанії говорив про необхідність скорочення військових витрат, це не назвеш. І якщо ліквідація «терориста номер один» була продуктивною в плані передвиборчого піару, але не «дорожчою» за 3 бали (Чому три?!! Одна справа затримати бен Ладена живим й принизити в очах його поплічників, а зовсім інша – перетворити його на мученика), то за операцію в Лівії, яка може й має якесь стратегічне значення(але, поки що, не до кінця зрозуміле) для США та деяких європейських держав(я говорю про Францію та Англію), я ставлю Обамі  -1 бал. Загалом 2 бали пане Президенте…

І хоча події в Україні, на фоні вищезазначених, виглядають посередніми, ми з вами живемо не в Європі і не США й  думати повинні про своїх «баранів».

Найвищий бал за цей тиждень я не можу не поставити Наталії Королевській:  члену БЮТу, молодій, цілеспрямованій та перспективній жінці, яка націлилась зайняти чільне місце серед українських жінок-політиків (таких як «Леді Ю», Богословська та інші). Ставлю я їй (попри все бажання поставити 5, адже мені вона щиро імпонує і як жінка, і як політик) – 3 бали: по балу за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про вдосконалення порядку розрахунків за житлово-комунальні послуги», який направлений на те, щоб Ви платили тільки за ті послуги, які реально надаються ЖЕКами(з цього приводу варто наголосити, що він був підтриманий в першому ж читанні провладною коаліцією і за нього зовсім не голосували головні опозиціонери та однопартійці Королевської, яких навіть не було в парламенті, адже в цей час вони були в Печерському суді через справу свого лідера… ось за що ми з Вами сплачуємо податки… ); за організацію та підтримку Весняного маршу під проводом організації «Вперед», фактичним лідером якої і є Королевська та за участь в політичному ток-шоу «Республіка з Анною Безулик» (це звісно не шоу Шустера, але там ми її також часто бачили раніше).  Мені залишається лише побажати успіхів пані Королевській, та не допускати їй помилок своїх попередників(чи влучніше буде сказати «попередниць»?!!).

Й повертаючись до вищезгаданого закону та процесу голосування за нього, я не можу не поставити -1 бал Партії регіонів, які втратили реальний шанс довести, що вони куди більше думають про народ ніж опозиція з їх популізмом та демагогією(хоча й провладній більшості також їх вистачає). І всі ресурси для цього в них були: чого вартий лише один випуск новин на телеканалі «Інтер» фактичним власником якого є Хорошковський, та й на інших каналах… навіть на «5». Що ж Вам, шановні, завадило?!!

Отже, на цьому тижні золоту медаль отримує молода, але дуже перспективна Наталія Королевська.

Аутсайдерами цього тижня слали ПР, які впустили чудовий PR-хід; євро, яке Вацлав Клаус(Президент Чехії) перебуваючи з візитом в Німеччині назвав «помилкою Європи» та Михайло Цимбалюк, який, попри свою відставку, яку оцінили як гідний вчинок, не зміг завадити подіям 9 травня у Львові, що стали не лише внутрішньодержавним резонансом, але й соромом для держави у світі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.