Живий ланцюг

20 січня 2011, 13:46
Власник сторінки
журналіст
0
620

Ми пам’ятаємо свою історію!

22 січня небайдужі  візьмуться за руки і поєднають два береги Дніпра.

Паралельно київському дійству, «живий» ланцюг буде утворено і в інших містах по всій Україні.

Особливістю столичної акції стане 30-метровий державний прапор, утворений за допомогою усіх учасників та можливість доєднатися до акції «Причепи Стрічку» - доєднайся до святкування Дня Соборності.

 Акція відбувається вже четвертий рік поспіль і з кожним разом збирає все більшу кількість учасників. ЇЇ засновником і організатором є Братство козацького бойового звичаю “Спас”. Цього року акція проходить за підтримки друзів: Громадянський рух «Відсіч», «Молода Просвіта», «Український погляд», Молодіжний Націоналістичний Конгрес, СТК «Скіфи»,   ВМГО «Демократичний Альянс», РЦПВ «Звитяга», Спудейське Братство НаУКМА, НСОУ «Пласт» (станиця Київ), Фундація регіональних ініціатив.

Головна мета – об’єднати українців під національним прапором. Акція не є політичною і єдиною дозволеною символікою – є державна. Заборонена будь-яка символіка громадських і партійних організацій

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу» 22 січня 1919 року

P.S.: трохи з історії:

Велика Злука — урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України.

Акт Злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх динамічної самоідентифікації, становлення політичної нації.

Ідея соборності українських земель набула державного статусу, в наступні десятиліття залишалась інтегральним чинником і чи не єдиним неконтроверсійним положенням програмних цілей усіх течій національно-визвольного руху.
                                                                  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.