Перевтілення Магів

10 січня 2011, 00:46
Власник сторінки
журналіст www.sportweek.com.ua
0
592

Орландо Меджик

                                        

              Орландо Меджик 25- 12

 

 


 Машина«Порнокороля»  Стена Ван Ганді нестримно набирає обертів . Генеральний менеджер флоридців Отіс Сміт нахабно передер гасло у українського президента Віктора Януковича, і влаштував фанам Орландо – «Покращення життя вже сьогодні» 

Команада Ван Ганді  виграє вже дев’ять  матчів поспіль, і про Вінса Картера ,і тим більше про Рашарда Льюіса  в новенькому Амвей центрі вже мабуть мало хто згадує. І це мабуть на краще. Не дивлячись на прекрасні стосунки Вінса з суперменом, та хедкоучем Меджик, все ж треба пам’ятати -  національна баскетбольна асоціація це великий бізнес, а у бізнесі, як кажуть американці , нічого особистого…

 

Прокрутивши запоморичливий і головне, ні для кого не очікуваний обмін , Отіс Сміт перетворив ростер свєї команди з просто хорошого, на вражаючий. За такого набору виконавців Стену Ван Ганді більше не доведеться будувати стратегію на матчі з(припустімо) Бостоном по схемі – «всі на Двайта, а там якось буде» 

Зм’яті під час минулорічної серії проти Бостона - Орладно , наразі мають масу переваг над собою ж ,минулорічними,і на це є декілька причин.


Причина перша . Хедо Туркоглу. 






 

Турок відіграв прекрасний чемпіонат світу, і проваляв дурня всю третину нинішньої регул ярки. В Фініксі Елвіна Дженетрі Хедо просто не моги знайти належну роль.   Високий (208 см) , з прекрасним дрібілінгом, володіючий чудовим дальнім та середнім кидком, Хідайот може стати справжнім козирем проти Хіт або Селтікс. Туркоглу є неймовірним універсалом. За свою кар’єру Хедо встиг спробувати себе на позиціях лекого та важкого форвардів, а на минувшому чемпіонаті світу і взагалі грав “другого номера», і між іншим був   включений в символічну збірну турніру, де йому склали компанію такі хлопці як Мілош Теодосіч( MVP минулорічної євроліги), Кевін Дюрент ( MVP чемпіонату світу) Лінас Клейза та Луіс Скола . Величезна перевага Турка перед Вінсом Картером заклечається в тому,  що він майже на 3 роки молодший(Вінсу за 3 тижні виповнюється 34, а значіть серйозні подальші плану що до нього може будувати хіба що невиправний оптиміст) і також те, що він, на відмінну від того таки Картера, не є любителем  розтягувати зв’язки та травмувати коліно…Контракти то у хлопців не сильно відрізняються . 

  

Сезон 2007/2008  являєтся найбільш  успішним для Хедо  — Туркоглу вперше  в кар’єрі провів  в старті  всі 82 гри  регулярного сезону, набирав  рекордні для себе 19.5 очок, 5.7 підбирань  і  5 передач в середньому  за гру, допоміг команді з  52 перемогами  зайняти  перше  місце  в дивізіоні, і за підсумками сезону був визнаний  найбільш  прогресуючим гравцем  ліги.

Півтора року для баскетбольної кар’єри Хедо можливо і не варто  називати провальними,але на користь вони явно не пішли. Захотівший забагато грошей Хедо, був відісланий Орландо на всі чотири сторони, і весь цей час займався невідомо чим. За примхою долі, Туркоглу знову там,де він і став тим ким він є зараз – в Флориді.

За Меджик Хедо знову нагадує самого себе, і є підстави сподіватся що він буде лише «набирати» Прекрасною ілюстрацію може бути хоч би остання  перемога над 2ми в своїй конференції Маверікс, хоч і без Дірка Нровіцкі.

По при   скромні 13 очок, турок сьогодні  роздав рекордні для себе 17 передач, додавши  до них   ще й 5 перехоплень! Таким чином, вже в третій чверті  його команда  вирівняла становище , а в останньому відрізку  Маги  впевнено довели справу  до переможного кінця,хоч по ходу гри перевага Мавс сягала 16 очок.

 

Генеральний менеджер Орландо Меджік Отіс Сміт визнав, що він помилився, коли дав Хедо Туркоглу піти з команди. Проте, тепер Хедо повернувся і гра Магів заграла новими фарбами.  "Так, тоді ми зробили велику помилку, давши Хідайету покинути команду. Проте, тепер він знов є невід'ємною частиною колективу і я дуже рад цій події. Два роки тому у нас були серйозні фінансові проблеми у зв'язку зі світовою кризою, проте, я задоволений, що зараз все повернулось на свої місця "

.Залишається лише побажати Хедо обійтися без травм.

 

 Причина друга . Арінас та Джей Річ .





 

На відмінну від турка, ці двоє схоже ще в пошуках себе в новій команді , і не дивно бо для них вона справді нова, Хедо тут знає майже все)   

 Джейсон був лідером по набраним очкам в Санс, і взагалі за думкою багатьох аналітиків проводив свій найкращий сезон,або принайні один з кращих. Наразі , для нього вочевидь є проблемою «пошук себе» , в середовищі де більша частина команди орієнтована на атаку. Як у  випадку  з  Філою, де одразу 7 гравців  перекидали  планку  в 10 очок і  це  при тому , що  двоє  з них  привезли Мавс більше 20 пунктів. Річардсон має звикати грати без м’яча.

Взагалом, для Стена Ван Ганді не має бути проблемою пошук місця для Джейсона, оскільки  схожість між Річардсоном і Картром не настільки велика.

 

Куди біль важко складаються справи для  горе - гангстера Гілберта Арінаса .

Триразовий учасник мату всіх зірок(2005-2007) найбільш прогресуючий гравець ліги(2003) і  3 разовий член п’ятірки всіх зірок НБА за останні 3 гри, лише в вчорашньому  матчі проти Даласу спромігся набрати 10 очок !!! І це при реалізації 2 із 9(Мілуокі), та 3 із 9(Рокетс)  відповідно.    

 Арінас каже що травми його більше не турбують, а 29 років це зовсім не той вік щоб можна було говорити про якийсь віковий спад, адже для декого ,як то Шак або Кобі це був пік форми.

Всі і кожен знають наскільки серйозним гравцем є Гілберт . Бувало що епітетів «чудово» та « неперевершено» для його гри було замало . Ті, хто бачив його 60 очок проти Лейкерс навряд чи зможуть не погодитись. Його минулі заслуги ще ніхто не забув. Його кидок, з будь якої дистанції – його найгрізніша зброя. І вона може, і має використовуватися Ван Ганді в скрутних моментах. Гілберт «Комбогард», яких в Межик окрім нього просто немає.  Рівнем обдарованості, (не ігровою  схожістю,  а саме рівнем таланту)мені особисто Гілберт  нагадує Алена Айверсона. Найбільша проблема для Гілберта Арінаса, це сам Гілберт  Арінас,тобото його психіка.  Так само було і у «Ансвера» .

 Він звик буди лідером, але в Орландо  лідер Двайт Ховард,і Гілберт має це прийняти.

 

Причина третя . Двайт Ховард






Вже не раз згадувана минулорічна серія проти Бостона показала що при наявності кращого цетрового  в світі, ви не гарантуєте собі  що ваша команда буде вигравати щит,вже не кажучи про загальну перемогу в серії. Бостонці  методично і спокійно «здвоювавлися» на Ховарді, били його по рукам і ногам,щойно він входив в трьох секундну зону, а то і просто клали на нього руку, тільки  від зводив свої для кидка,тим самим  відправлючи його на лінію штрафних, які він так само методично і наполегливо хибив. Висновки треба було робити вже по ходу серії. Команда Ван Ганді «горіла» 2-0  і хоча останні 3 матчі Двайт відграв на колосальному рівні, серію це вже не врятувало….

Літом двайт попросив допомогти налагодити гру в нападі одного з кращих центрових в історії ліги Хакіму Оладжувону . Цей сезон показує що Ховард справді дещо інший, але природно,що це не ті зміни,які проходять легко і не помічено, це потребує часу і терпіння.     

Двайт Ховард  вважко входив сезон. Подекуди невиразна гра Двайта компенсувалася прекрасним стартом Вінса Картера та Района Андерсона що здивувало особливо.

Причина тому,як каже сам Двайт і його тренер – в тому що «супермен»  проходить процес трансформації і росту. Зміни мислення центрового з «пройти і бахнути»  на «звільнитися і кинути»  Ближче до новго року  « D12 «  здаэться таки впіймав свій ритм, і поступово вийшов на свої звичні 21+ 13. (Для порівння – в минулому сезоні Двайт приносив команді 18 очок)  Нажаль, продовжували підводти його штрафні кидки, і більш того в цьому сезоні у Ховарда гірший відсоток за попередні роки – всього 564 %, гірше було лише в перших двох сезонах. І все ж , всім було помітно що «супермен» таки став елементарно цікавішим ,і менш прогнозованим. Двайт більше використовую щит при кидках , постійно розвертається, шукаю можливість не лише для «гаку» , а для прямого кидка. І ці зміни,схоже мають принести свої плоди.

Самому  ж Двайту , особисто, слід легше переносити свої персональі  невдачі. Нещодавно його команда перемогла Бостон Селтікс,хоча його самого «бігмени» Селтікс відверто пошматували на шмаття. Саме проти «кельтів»  , « D 12» і продемонстрував ,поки що найгіршу гру в сезоні. Двайту важко з цим миритися,він свариться з суддями,штовхається  з Шакілом , кидає рушники , отримує технарі і порівнює себе з Рашидом Воллесом. Хай там як, Двайт Ховард все таки кращий центровий в лізі, і це не підлягає ніяким сумнівам.

 

Як би там не було, Майямі і Бостон вже були переможені, а Орландо виграє в 9 поспіль.

Звичайно у Колектива є свої проблеми, і  найочевидніша з них – відсутність того,хто буде міняти Ховарда коли він знову набереться фолів. На мою думку, Меджик таки однозначно сильніші за себе минулорічних, і вік  Селтікс неодмінно дасть про себе знати вже в плейоф. Видається ,що Стену Ван Ганді не варто перейматися  ще чимось крім пошуку запасного центра, та і те це більше головний біль Отіса Сміта. Стен має налаштувати свою команду передусім ментально ,враховуючи і психованого Арінаса, і дружелюбного, але вже надто емоційного Ховарда.  І тоді, може бути, вдача повернеться не до Селтікс, а  саме  до біло-синього колективу з Флоріди.

 

Як кажуть зараз в НБА , хто виграє Схід , той виграє титул 

 

Прогноз : друге,або третє місце в конференції.       

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.