Проблему нестачі місць в дитсадках може вирішити виключно реконструкція шкіл

25 березня 2014, 10:43
Власник сторінки
0
99
Проблему нестачі місць в дитсадках може вирішити виключно реконструкція шкіл

Про це заявив депутат Київради Павло Тесленко, під час зборів батьківського комітету, керівництва школи № 103 та керівництва ДНЗ № 700.

«Мені добре відомо що, через нестачу місця в 103-й школі, перші три класи вимушені навчатись в дитячих садках району, тим самим займаючи місця дошкільнят. Така тенденція спостерігається по всьому Києву і цю проблему може вирішити виключно реконструкція деяких київських шкіл. Наприклад для вирішення цієї проблеми в мікрорайонах ДВРЗ та Стара Дарниця, вкрай необхідно провести реконструкцію 103-ї школи. З приводу цього питання, нам вдалося закласти на цей рік кошти до бюджету міста на завершення проекту та проведення робіт із землевідведення. В минулому році ми домоглись розроблення предпроекту. Після завершення усіх робіт з проектування та землевідведення, можна буде розпочинати будівництво».
Під час зборів на прохання батьків завідуюча ДНЗ № 700 розповіла про медичний огляд дітей 2-го класу, які навчаються при дитячих садочках. 
«Діти 2-го класу при необхідності можуть пройти обстеження. Для цього медсестра має видати направлення. При умові, що буде проводитись (Програма по проходженню дітьми профілактичного огляду лікарів), тоді лікарі проведуть огляд дітей, про який батьків повідомлять заздалегідь» – розповіла Тетяна Михайлівна, завідуюча ДНЗ № 700. «Мене дивує коли батьки приходять і кажуть, що потрібно щоб дитина могла читати, писати, рахувати вже в 3-4 роки. Хочу наголосити, що діти в цьому віці мають гуляти і гратися, саме тому, зараз ми працюємо за програмою «Дитина».  Не можна калічити дітей, щоб вони в свої 3-4 роки вже читали і писали. В цьому віці з дитиною необхідно батькам гратись та відпочивати» – додала вона. 

Директор 103-ї школи, Гуріна Ольга Павлівна, проінформувала батьків щодо вступних екзаменів до 103-ї школи. 
«Дитина має вчитися в міру своїх можливостей, тому ніяких екзаменів не буде, а на співбесіду ми запрошуємо, тому що по прийому діток до школи працює комісія – психолог, який в присутності батьків оцінює готовність підготовки дитини до школи, майбутній перший вчитель з яким познайомляться батьки. Учнів планується набрати по 28 в кожен клас. Наші вчителі залюбки навчать всьому необхідному та проведуть цікаві екскурсії» - зазначила директор.Наприкінці директор побажала миру, злагоди, любові та впевненості в кожному дні, як трудовому так і буденному.

Наприкінці заходу, було нагороджено депутата Київради Павла Тесленка Подякою за небайдужість, людяність та надану матеріальну допомогу для дитсадка № 700.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.