Майдан - наша Чорна рада

23 березня 2014, 12:24
Власник сторінки
Директор з розвитку бізнесу та стратегії маркетингу відео виробничої компанії "Каталонія" media group http://catalonia.com.ua
0
182
Майдан - наша Чорна рада

Наше єство вимагає докорінного повернення до наших джерел. Наш народ - українці завжди значно відрізнялись від решти світу, причина - менталітет добрих і проникливих людей.

Чорна рада - це Майдан. Чому ми стільки століть випробовуємо свій народ, здираємо всілякі іноземні досвіди і закони посилаючись на те, що це світова практика і тому вони повинні у нас діяти. Так з'являються скандальні твори авторства регіоналів Колесніченка і Олійника, які майже весь світовий досвід збирають у купу і перетворюють нас у частину світового спадку. 

Ми, а тому і наша влада ніяк не усвідомимо, що лише така форма правління як Майдан підійде нашому народу. Це унікальне явище, як сама наша нація несхожа на жодну.  А все чому?  Чорна рада — означення козацької ради, в якій, крім старшини, велике число було рядових козаків. Наш менталітет демократів, і це завжди так було. Ми радимось, "кумимось" і шукаємо любові - це єство кожного українця. Ми ніколи не були братами із Росією, ми обманювались стосовно братерства, як і Поляки - теж нам не брати, а "добрі сусіди". Шукати братів по світу, називати своїх керівників батьками - це "наше", але не російське. Путін, що дійсно є лідером російської нації - прозрів, коли побачив Чорну раду. У них також було прозріння, що налякало дужче аніж американські боєголовки. Його страх - це глибока переконаність що росіяни будучи братами також зажадають Чорної ради і будуть вимагати рішень, узгоджених із народом. А що ж тоді, росіяни пропиті і знедолені - чого ж вони попросять у свого старшини?

Тому допоки радянські органи управління, і традиційна форма управління Українською державою не перетвориться знову у "корінні" для нас форми управління сумісні нашому народу - буде те саме. Ми втрачатимемо власну ідентичність, блукатимемо і байдужітимемо, а тоді як і все в історії - циклічно, повертатимемось знову на Майдан. 
«Чорна рада» за Кулішем - це «чернь», гнобливо окреслені керовніками - рядові козаки, які і були поповненням влади. Нижчі стани суспільства, які відчувають потреби більшості і які ми навідміну від росіян (честолюбних) - вважаємо такими ж як ми. Краще так аніж із царем, але в болоті.
Найвідоміша Чорна рада відбулася у 1663 році біля Ніжина і у ті часи ми "прискорювались" в розвитку. Але нас змусили забути про наші докорінні принципи, і ми наче забули. Та кров, яка побудована на генетичній пам'яті - не дала нам забути. Тому як тільки вона пролилась - ми повернулись на Майдан.
І тепер повернення до нашого природного життя - управління нами "Чорною радою" (а зараз Майданом) дозволить об'єднатись владі і народу. Влада і громада проти нашого спільного ворога - корупції і зазіхання оточення. А далі...
Слава Україні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.