Сепаратистські сюжети під плашкою "Єдина країна" на телеканалі BUSINESS

22 березня 2014, 17:37
Власник сторінки
журналіст
0
102

В Криму - всі за росію, а в Донецьку на неї чекають!

Це випливає з опитувань, які телеканал показує в рубриці "Без коментарів". Чорт мене поплутав переглянути на "Бізнесі" художній фільм, бо в перерві натрапив на той сюжет. Ніби "росію 1" подивився.

Про приєднання Крима до РФ як мрію всього життя з почуттям невичерпного захоплення й натхення, а також про  пов'язані з цим надії на краще, розповідали пенсіонерка, молоді жінки й чоловік у весільному костюмі.

Пенсіонерка повідала, що і до цього вони тут, в Криму, жили російським життям, не відчуваючи й не бажаючи відчувати Україну, але із сумом за своєю великою батьківщиною. І от нарешті настала довгоочікувана мить - тепер Крим у складі РФ "офіційно".

Молоді кримчанки висловлювали впевненість у кращому майбутньому Криму під російським триколором. Говорили, що може не все спочатку буде так гладенько, як хочеться, але вони готові терпіти всі складнощі перехідного періоду.

Чоловік, котрий щойно одружився, бо в кадрі промайнула й наречена, сказав, що служив в українській міліції 12 років. Але весь час думав про росію і от зараз він несказано щасливий, що став росіянином.

Жодного голосу проти окупації в бліц-інтерв'ю не було. Кримські нариси змінилися донецькими. Оцінюючи ситуацію, молодик заявив, що більше схиляється на бік росії.

Наступна з опитаних  жінка порівняла анексію Крима з... підписанням Україною політичної асоціації з ЄС. Мовляв, і в тому, і в іншому випадку українців ніхто не запитував, вирішили без них.

За територіальну цілісність та європейську інтеграцію України висловлювалися лише на Майдані в Києві.

В продемонстрованому сюжеті не вистачало хіба що фінальних титрів: "знято на замовлення фсб і особисто владіміра владіміровіча". Але ж хто це відкрито визнає? Про це мовчать.

І такі неподобства на телеканалі "Бізнес" йдуть під плашкою "Єдина країна".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.