Три необхідні кроки, які влада має реалізувати... або піти

20 березня 2014, 15:09
Власник сторінки
0
69

Днями у Миргороді скоєно замах на вбивство координатора миргородського Євромайдану, голову Народної ради Миргородщини, члена Центрального Проводу Української Народної Партії Василя Третецького

1. Люстрація чиновників та зміна системи влади, яка так і не відбулася у нашій країні. Головною передумовою Євромайдану було неухильне прагнення українського суспільства змінити антинародну владу та відсторонити від роботи у державних установах всіх осіб, причетних до корупційних схем. Але той імператив, за який українці стояли на майданах всієї країни, так і не був досягнутий.

Єдиний варіант, котрий буде прийнятий суспільством – це погодження осіб, що займатимуть керівні посади в органах влади із громадськістю. Через бездіяльність можновладців на сході та заході України сьогодні безчинствують кримінальні угрупування. По іншому не можна називати людей, котрі в складні для нації часи - анексії Криму - намагаються дестабілізувати ситуацію в державі, вдаючись до радикальних кроків. Влада вичерпає ліміт довіри, якщо в найближчій час не роззброїть ці угрупування.

2. Поза увагою влади залишились люди, котрі продовжують зазнавати переслідувань, загроз та насилля через свою громадську діяльність та політичну позицію. Треба гарантувати їхню безпеку та запровадити надання таким особам належної медичної допомоги та реабілітації державним коштом.

Днями у Миргороді скоєно замах на вбивство координатора миргородського Євромайдану, голову Народної ради Миргородщини, члена Центрального Проводу Української Народної Партії Василя Третецького. Громадський діяч, котрий виступав за люстрацію прислужників режиму минулої влади на Полтавщині, зараз у важкому стані. Саме за такими людьми майбутнє України. Цей замах – виклик формуванню новітніх відносин між владою та українським народом, що мають створюватися на засадах довіри, законності та демократії. Тому УНП закликає владу визнати постраждалих у цьому та подібних випадках на рівні постраждалих учасників масових акцій протесту — із наданням державної допомоги та внести відповідні зміни до Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей».

3. Увага влади має бути сконцентрована також і на енергетичній та економічній безпеці громадян. Ці питання потрібно розглядати на рівні з проблемою цілісності держави. Україна втратила кримські порти. Сьогодні потрібно негайно знайти альтернативні транспортні коридори, аби не втратити ринки збуту.

Українська Народна Партія неодноразово закликала владу до створення адекватної національної енергетичної стратегії, яка забезпечить перехід на національне паливо. Залежність індустріального сектору та житлово-комунального господарства від іноземного газу був вигідний лише колишній владі. Консервативність у цих питаннях в умовах непередбачуваної політики РФ може відкинути нас на роки назад. Люди, що керують державою, в інтересах нації мають якнайшвидше форсувати впровадження реформ у вугільній та енергетичній галузях України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.