"ТИ І ПРАВО" ЗА СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ

25 лютого 2014, 09:25
Власник сторінки
Президент адвокатського об'єднання "Ти і Право"
0
298
 ТИ І ПРАВО  ЗА СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ

"ТИ І ПРАВО" ЗА СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ

О 13.00, 24.02.2014 під стінами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відбувся мітинг невдоволення чинною судовою системою. Свою лепту внесли і юристи "Ти і право".

Правознавці з різних фірм та незалежні адвокати об'єднались в одне ціле і гучно скандували "Ганьба!" Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, яка в свій час відібрала далеко не гідних суддівської мантії кандидатів.

Активність проявили і громадські організації. Так, "Об'єднання Богдана Хмельницького" прийшло на мітинг із власними прапорами та закликами про оголошення війни "суддям-перевертням". В знак протесту одна із членів організації навіть переодягнулась у суддівську мантію та взяла мішок із несправжніми купюрами, демонструючи таким чином корумпованість українського судочинства.

Вірші на тему суддівської зажерливості хабарами та справжні життєві історії про скалічені несправедливими вироками людські долі лунали з уст протестуючих.

Масове обурення такого роду викликало зацікавленість преси і журналісти "Нового" каналу взяли інтерв'ю у представниці Компанії "Ти і право" Близнюк Наталії Володимирівни. Наш адвокат надала мас-медіа  кваліфіковані відповіді з приводу причин такого заходу та поділилась власним досвідом щодо "затягування" суддями справ та винесення необґрунтованих вироків. Яскравим прикладом українського беззаконня стала судова розправа над клієнтом Компанії "Ти і право" Короткевичем Олегом Володимировичем. Уже 35 місяців поспіль людина позбавлена свободи та чекає остаточного рішення по справі, адже суд ігнорує докази, які прямо спростовують вину Олега у вчиненні злочинів, не приймає до уваги заяви та клопотання захисників, що підтверджують невинуватість нашого підзахисного. Суд, підтримуючи позицію обвинувачення, жодного разу не задовольнив клопотання адвокатів з приводу заміни тримання під вартою на альтернативний запобіжний захід. Необґрунтоване, безпідставне застосування запобіжного заходу взяття від варту підтверджує тільки неспроможність обвинувачення та суду довести його вину у вчиненні інкримінованих злочинів. Така поведінка суду повністю паплюжить законодавчо встановлені принципи українського правосуддя та суперечить нормам міжнародних конвенцій в сфері захисту прав людини.

Врешті-решт, на заклики мітингувальників відреагували працівники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і після довготривалих переговорів пообіцяли розглянути всі поставлені до них претензії. До числа вимог протестуюча сторона віднесла:

1. Зупинення "замовних справ";

2. Знищення міліцейсько-суддівської мафії;

3. Чесний та об'єктивний розгляд кожної справи

Виходячи із власної юридичної практики та численних звернень на нашу гарячу лінію, "Ти і право" просто не могло стояти осторонь таких подій. Тому ми приєднались до організаторів заходу та домовились про подальшу співпрацю у боротьбі за справедливе судочинство. Ми не заспокоїмось доти, доки судді не зрозуміють, що їхні помилки та недогляд часто коштують людського життя, а це неприпустимо з точки зору моралі та законності! Корумпованим та упередженим суддям не місце в демократичній державі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.